НОВИНИ

Стотици дойдоха на Националния стадион "Васил Левски", за да си вземат последно сбогом с Петър Жеков

стотици дойдоха националния стадион васил левски вземат последно сбогом петър жеков
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
12:42, 21.02.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Легенди на ЦСКА, хора от ръководството на "червените", настоящи играчи на тима и фенове дойдоха на Националния стадион "Васил Левски", за да отдадат почит на легендарния голмайстор Петър Жеков, който си отиде от този свят на 78-годишна възраст в събота.

Сред хората, които дойдоха да си вземат последно сбогом с нападателя бяха Димитър Якимов, Аспарух Никодимов, Димитър Пенев, Пламен Марков, Емил Костадинов, а там бе и легендата на Левски и голям съперник на Жеков от миналото Кирил Ивков.

Венци бяха поднесени още от настоящи играчи на ЦСКА София, които пристигнаха със своя старши треньор Саша Илич.

"Където беше той, там беше веселото. На Олимпиада сме изиграли, на полуфинали. Съжалявам искрено, но едва ли ще се роди скоро втори Жеков", заяви Аспарух Никодимов.

"Доста съм бил при него. Бях стопер тогава - 88 минути го пазя, една минута ако не го опазя, веднага ми вкарва гол. Петьо, изключителен човек. Голям човек, на никого не е казвал нещо лошо", сподели дългогодишният съперник на Петър Жеков Кирил Ивков.

"Факт е, че той е една от личностите, от които ние сме се вдъхновявали, мечтали сме да се докоснем до него и в крайна сметка ще остане в нашите спомени като един от най-великите в българския футбол", сподели легендата на ЦСКА и България Пламен Марков.

"Петър Жеков беше един велик български спортист, велик футболист. Велико име, което ни е давало наслада, когато сме били деца. Когато работихме заедно в двата ми мандата в ЦСКА – изключително предан, лоялен, смел. Винаги мечтаеше да види голмайстор като самия него. Имаме ги, но разбира се – примерът му трябва да зареди новите български поколения футболисти със същата страст, със същото майсторство. И дано този пример да даде на българския футбол подем, за да излезе от тази криза", коментира пък бившият президент на "Червения клуб" Александър Томов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на отбраната: Готови сме да продължим да оказваме необходимата помощ на Турция
Министърът на отбраната: Готови сме да продължим да оказваме необходимата помощ на Турция
Изписаха от ВМА последните мигранти, пострадали край Локорско
Изписаха от ВМА последните мигранти, пострадали край Локорско