НОВИНИ

Страхотна Цвети Пиронкова се пребори за място във втория кръг в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:20, 25.03.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Тенис
страхотна цвети пиронкова пребори втория кръг маями
Снимка: Ройтерс

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на турнира от категория WTA 1000 с награден фонд 3,26 милиона долара.

Спортист номер 1 на България за 2020 година се справи с украинката Марта Костюк със 7:6(4), 3:6, 6:3 в среща, продължила 2 часа и 30 минути.

По този начин пловдивчанката записа трети последователен успех в Маями, след като преди това елиминира Кейти Макнали и Олга Говорцова в квалификациите.

Така нашето момиче си осигури двубой срещу номер 7 в схемата Арина Сабаленка от Беларус. Това ще бъде първи двубой помежду им.

Първия сет премина през много обрати, а двете тенисистки си направиха по три пробива. Костюк проби първа за 3:1, но Пиронкова отговори със серия от три поредни гейма, обръщайки резултата до 4:3. Украинката изравни за 4:4, а в десетия гейм Цвети успя отново да поведе с пробив за 6:5. Костюк обаче успя да се добере до тайбрек, в който за наше щастие българката спечели всички разигравания след 4:4, с което затвори и първата част.

Във втората Костюк отново стигна до пробив, като този път успя и да го затвърди, за да поведе с 5:2. Това улесни пътя и към изравняването на резултата след 6:3.

Въпреки това Цвети влезе по-добре в третата решителна част, пробивайки още в първия гейм. Малко по-късно българката направи нов пробив за 4:1, а до края двете тенисистки си размениха по още два брейка, за да може Пиронкова да триумфира с 6:3.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна не се даде на световния шампион в Париж
Украйна не се даде на световния шампион в Париж
Франция даде статут на изключение от мерките за българите, решили да гласуват
Франция даде статут на изключение от мерките за българите, решили да гласуват