НОВИНИ

Свършиха ваксините в МБАЛ "Св. Иван Рилски"

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
12:05, 02.03.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Здраве
Слушай новината

На третия ден след повторното отваряне на "зелените коридори" интересът към тях продължава да бъде огромен. В столицата отвориха два пункта - в Александровска болница и "Св. Иван Рилски".

Ваксините в "Св. Иван Рилски" свършиха, още само 25 човека от опашката предстои да бъдат ваксинирани. Ново зареждане ще има, но то няма да е в рамките на днешния ден.

Именно заради опасения, че ваксините няма да стигнат, хората се бяха наредили рано сутринта, бяха се наредили и на другия работещ пункт в столицата - този в Александровска болница.

Вчера дозите също свършиха за часове, например в "Пирогов" и във ВМА отварянето на зелените коридора стана след доставка на ваксините на "Астра Зенека" - над 52 000 дози преди дни. Вчера дойдоха и над 21 000 дози от ваксината на "Пфайзер", които бяха разпределени в здравните инспекции в страната още вчера.

Приоритетно се ваксинират хората, които попадат в първите 4 групи на ваксинация, но и доста хора извън тях успяха да се ваксинират в "зелените коридори".

"Писна ми, вчера водих един 87-годишен възрастен човек, вчера го водих във Военна болница и се свършиха ваксините. Сега не мога да го доведа на тази опашка да стои. Лошо са го направили", каза жена от опашката за ваксинация.

"Върви много бавно, явно, че трябва да постоят вътре хората, след това около 15 минути., но е голяма неорганизацията, това е такава какафония. Втори път чакам, бях пред ВМА преди 2 седмици - там спряха ваксините, не можах да се ваксинирам. Днес тук се нареждам, дано да успея", каза друга жена, чакаща да бъде ваксинирана

На този етап от Александровска болница заявяват, че ваксините им ще стигнат и за утрешния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намалява броят на осиновените деца у нас
Намалява броят на осиновените деца у нас
Неймар аут и за реванша срещу Барса
Неймар аут и за реванша срещу Барса