НОВИНИ

Светлана Каменова мечтае за олимпийското злато

светлана каменова мечтае олимпийското злато
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:13, 28.02.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата медалистка на България от Световно първенство по бокс за жени - Светлана Каменова, направи сензационно завръщане в професионалния спорт след години пауза.

На 73-ото издание на Купа "Странжда", Каменова спечели златния медал в категория до 57 килограма. Във финала на надпреварата българката завоюва убедително титлата, побеждавайки с пълно съдийско единодушие рускинята Дария Абрамова.

След триумфа на турнира в зала "София", родената в Добрич състезателка сподели, че мечтае и за олимпийското злато. Тя добави, че целта ѝ е възможна, тъй като разполага с най-добрия треньор в света, в лицето на Борислав Георгиев, който изведе Стойка Кръстева до олимпийския връх на Игрите в Токио.

"Емоционално завръщане за мен, след толкова години отсъствие, трябваше да се отдам напълно на спорта, да изключа всички странични дейности, за да се завърна по този начин и да покажа, че мястото ми е на този ринг, на международната сцена и на най-големите състезания. Пътят на завръщането е със сигурност този – човек мечтае за олимпийското злато. Това означава правилна подготовка, правилна тренировка, правилен режим и отдаденост. Доказано имам най-добрия треньор в света, в лицето на Борислав Георгиев, с олимпийска шампионка като Стойка Кръстева", заяви Каменова.

Тя сподели, че годините, прекарани като помощник-треньор в националния отбор за девойки са ѝ помогнали да овладее емоциите си на ринга, което в крайна сметка е довело до успеха на Купа "Странджа".

"Емоциите са много различни, сега съм по-зряла, няколко години бях помощник треньор в националния отбор за девойки. Видях нещата от кухнята и успях да овладея емоциите, да се науча да бъда по-сдържана, което изключително много помага. Потушаваш емоциите, за да си концентриран на ринга", добави Светлана Каменова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвърт милион бежанци от Украйна чакат на границите на ЕС
Четвърт милион бежанци от Украйна чакат на границите на ЕС
Десетки украински семейства вече намериха убежище в морските ни курорти
Десетки украински семейства вече намериха убежище в морските ни курорти