НОВИНИ

Таксиметровият синдикат поиска оставката на Бойко Рановски

таксиметровият синдикат поиска оставката бойко рановски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:16, 04.10.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Националният таксиметров синдикат поиска оставката на директора на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски.

Причината – според бранша автомобилната администрация се е провалила в опитите си да се справи с преустановяването на нерегламентираните таксиметрови дейности.

„Незаконните таксиметрови практики, които се организират от руското приложение в София, както и в други градове на страната, общо четири, са проблем, който ние поставяме на дневен ред от 2018 г.“, посочи Красимир Цветков от синдиката. Според него незаконните практики „притискат сектора“ от години, а Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ демонстрира неразбиране за същността на проблема.

Таксиметровият бранш се позовава на решение на Комисията за защита на конкуренцията, в което се казва, че това представлява незаконна дейност и нелоялна конкуренция. Това е потвърдено и от две съдебни инстанции.

„Националният таксиметров синдикат считаме, че подобни действия или бездействия от страна на ръководството на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ реално засилват натиска от нелоялната конкуренция върху бранша ни, който вече втора година функционира в условията на криза“, посочи още Красимир Цветков.

Липса на контрол – това е причината за смъртността по пътищата, причинена от пълното безхаберие на контролните органи, заяви от своя страна Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градини отказват прием на деца от Великобритания заради непоставени ваксини
Градини отказват прием на деца от Великобритания заради непоставени ваксини
Укрепиха с допълнителни котви кораба "Вера Су"
Укрепиха с допълнителни котви кораба "Вера Су"