НОВИНИ

Тандемът Харис – Уолц официално ще приеме номинацията за Белия дом

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:31, 19.08.2024 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
По света
Слушай новината

В Чикаго започва Националната конвенция на Демократическата партия. На нея Камала Харис и Тим Уолц официално ще приемат номинациите за президент и вицепрезидент на САЩ.

Много от делегатите на Демократическата партия вече пристигнаха в Чикаго. Заредени са с оптимизъм и надежда.

"Имаме удивителна бюлетина с вицепрезидента Камала Харис и губернатора Тим Уолц. Това са двама души, които разбират борбата на обикновения американец, на работническата класа и ще се борят за тях, когато спечелят изборите през ноември", казва Коби Оуенс, делегат от Делауеър.

"С кандидатурите на вицепрезидента Камала Харис и губернатора Тим Уолц, партията наистина показва, че е посветена на това да гледа напред. За мен това е много важно", коментира Ханс Ван Мол, делегат от Пенсилвания.

С голямо внимание се гледа на младежките организации в партията, особено с появата на Камала Харис на сцената. Тя вече пристигна в Чикаго.

"Освен, че много се забавляваме, виждаме колко много инвестира партията в младите хора. Защото виждаме, че когато ние гласуваме - резултатите са добри. Така че наистина е много достойно да видим как партията инвестира в младите, защото ние сме бъдещето ѝ. А когато инвестирате сега - след 5, 10, 20 години ще бъде по-лесно", посочи Алисън Уайзмън, председател на младежко движение на демократите, Кентъки.

В конвенцията ще се включат между 5000 и 7000 делегати, а общият брой участници във форума е около 50 000. Очакват се речи на Хилари и Бил Клинтън, както и на Мишел и Барак Обама. Ще бъде приета и платформата на Демократическата партия, която включва въпроси, свързани с икономиката, климата, притежаването и носенето на оръжие.

Събитието се провежда при засилени мерки за сигурност. По време на конвенцията са планирани редица протести срещу политиката Джо Байдън по отношение на конфликта между Израел и Хамас и подкрепата на Вашингтон за Тел Авив. В Чикаго вече мина един от протестните маршове.

"Тук сме, за да покажем на Демократическата партия, че трябва да промени политиката си по отношение на Израел и да уважава международните закони и човешките права", заяви Марк, жител на Чикаго.

Опасенията на анализатори са, че темата за Близкия изток може да засенчи Конвенцията и раздели демократите в ключов момент преди президентските избори през Ноември.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа затяга правилата за нарушителите на пътя
Европа затяга правилата за нарушителите на пътя
Кон ритна в главата 4-годишно дете край Руен, състоянието му е тежко
Кон ритна в главата 4-годишно дете край Руен, състоянието му е тежко