НОВИНИ

Татяна Воложанина се класира за финала на топка на Световната купа в Атина

татяна воложанина класира финала топка световната купа атина
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 18.03.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Завърши първият ден от Световната купа, която се провежда в Гърция. Днес състезателките изпълниха своите композиции с обръч и топка.

България е представяна в индивидуалната надпревара от Татяна Воложанина и Ева Брезалиева. Таня събра сбор от 56.900 точки (27.700 т. за обръч и 29.200 т. за топка), което и отреди пето място във временното класиране за многобоя.

Татяна се класира за финала на топка с пета по сила оценка и е втора резерва за финала на обръч. Втората ни представителка Ева Брезалиева нямаше ден днес и допусна сериозни грешки и в двете композиции и след първия ден заема 18-то място със сбор от 49.500 точки (25.800 т. за обръч и 23.700 т. за топка).

Първа във временното класиране е София Рафаели от Италия със сбор от 64.400 точки, втора е Дария Атаманов от Израел, която събра сбор от 62.800 т. а временното трето място заема Маргарита Колосов от Германия със сбор 60.450 точки.

Четвъртото място след първия ден заема втората представителка на Израел Мишел Сегал със сбор от 58.750, пета е нашата Таня Воложанина, а топ осем допълват - на шесто място представителката на домакините от Гърция Панайота Литра, седма е Хелене Карбанов от Франция, а осмицата във временното класиране се затваря от втората представителка на Германия Мелани Даргел. Общо в надпреварата участваха 24 гимнастички.

Утре са изпълненията с бухалки и лента, където се надяваме нашите момичета да изиграят композициите си без грешка и с повече настроение.

По-късно днес ансамблите ще изиграят композициите си с 5 обръча, но на тази купа ансамбълът на България не участва. Съдия за България е Филипа Филипова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Хиновски: Интерконекторът България-Гърция ще има важна роля, но няма да бъде решаваща
Иван Хиновски: Интерконекторът България-Гърция ще има важна роля, но няма да бъде решаваща
Арда разгроми Локомотив (Пловдив) и вече не е сред изпадащите
Арда разгроми Локомотив (Пловдив) и вече не е сред изпадащите