НОВИНИ

Техническа неизправност е причината за самозапалилия се автомобил край Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
17:05, 13.05.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Тежък инцидент на пътя Бургас - Средец. Лек автомобил се запали в движение. Загина шофьорът му. В колата е била и 6-годишната му дъщеря, която продължава да е в тежко състояние.

Лекият автомобил е пътувал по главния път от Бургас към Средец вчера вечерта. В района на село Константиново се възпламенил в движение. Огънят бързо обхванал цялото превозно средство.

"Автомобилът е бил управляван от 48-годишен мъж, който е придружаван от 6-годишната си дъщеря, като детето е стояло на задната седалка, но въпрос на минути е било да се излезе от вече самозапалилото се превозно средство, което обаче е коствало тежки наранявания, както на водача, така и на неговата дъщеря", заяви Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Екип на пожарната е изгасил пламъците, а мъжът и детето му незабавно са транспортирани за лечение към Военноморска болница във Варна. По-късно 48-годишният мъж издъхнал от получените изгаряния, които засегнали белия дроб. 6-годишното момиченце остава в тежко състояние.

"С реална опасност за живота, предвид факта, че освен термичното увреждане на площ около 22%, има и инхалационна травма. Поради това към момента е интубирано на изкуствена белодробна вентилация. Основните повърхности, които са ангажирани, са лице, ръце и долни крайници", допълни доц. Даниел Янков, ръководител на Клиниката по изгаряния към Военноморската болница във Варна.

Предстои да бъде направена операция на детето.

Причината за тежкия инцидент е неизправност в системата на автомобила. Той има газова бутилка, но до взрив не се е стигнало.

Репортери: Давид Сукнаров и Силвия Русенова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар горя в Пловдивския университет
Пожар горя в Пловдивския университет
Локомотив София се завърна в елита
Локомотив София се завърна в елита