НОВИНИ

Предимно слънчево време в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 13.05.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Времето
Слушай новината

Предимно слънчево ще остане времето в по-голямата част от страната в следобедните часове. С по-често значителна облачност ще бъде в северозападната половина, където се очакват и временно интензивни валежи от дъжд, на места придружени и от гръмотевици. Има условия и за градушки. Максималните температури ще са между 22° и 27°, по Черноморието, където вятърът ще е умерен, от югоизток от 17° и 20°.

Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Около полунощ и до сутринта в по-голямата част от страната ще се изясни. Минималните температури в повечето райони ще са между 8° и 13°.

Максималните ще останат почти без промяна - между 22° и 27°, слабо ще се повишат по Черноморието от 20° до 24°. Ще преобладава слънчево време, но около обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В Югоизточна България има повишена вероятност от градушки. Ще духа слаб до умерен западен вятър.

И в планините в следобедните часове облачността ще е купесто-дъждовна, до края на деня на много места ще превали и прегърми.

Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите от 9° на Алеко до 14 - 15° в Пампорово и Боровец.

Облачно време ще преобладава в северозападните части от Балканите, където на много места ще превали и прегърми. Предимно слънчево ще се задържи в Гърция, Република Северна Македоня и Албания.

Облачно с валежи и гръмотевици ще бъде в по-голямата част от Западна и Централна Европа, също и в Северна Италия. В в северните части от Скандинавския полуостров ще превалява сняг. Слънчево ще бъде на Пиринейския полуостров, както и в Европейска Русия.

През следващите дни времето ще се задържи без съществена промяна с повече слънце сутрин, а след обяд и до полунощ с краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Остава повишена вероятността за локални интензивни валежи.

В събота ще вали главно в западната половина от страната, в неделя - в централните и източните райони. В началото на следващата седмица температурите слабо ще се повишат, но отново ще има следобедни валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев в първото заседание на МС: Работим на пълни обороти, всичко е под контрол
Стефан Янев в първото заседание на МС: Работим на пълни обороти, всичко е под контрол
Силите за специални операции демонстрират умения по суша и вода (Снимки)
Силите за специални операции демонстрират умения по суша и вода (Снимки)