НОВИНИ

Тейлър Суифт отмени концертите си във Виена заради планирана атака

сингапур единствената спирка турнето тейлър суифт югоизточна азия
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
02:17, 08.08.2024 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Три концерта на поп звездата Тейлър Суифт във Виена тази седмица бяха отменени, след като австрийските власти потвърдиха, че се е готвело нападение срещу стадиона, на който трябваше да се състоят концертите, предаде Ройтерс, като се позовава на изявление на организатора на концертите.

"След като представители на властите потвърдиха, че се е готвела терористична атака на стадион "Ернст Хапел", нямаме друг избор и отменяме трите планирани концерта в името на всеобщата сигурност", заяви в "Инстаграм" организаторът на концертите, като уточни, че хората, закупили билети, ще получат обратно парите си.

Австрийската полиция е задържала двама души, заподозрени в планирането на атаки срещу концертите, обяви генералният директор за обществената сигурност Франц Руф.

"В рамките на разследването идентифицирахме подготвителни дейности и забелязахме, че 19-годишният заподозрян проявява особен интерес към концертите на Тейлър Суифт във Виена", коментира Руф, като поясни, че заподозреният, който е австрийски гражданин, се е заклел във вярност на терористичната организация "Ислямска държава".

Полицията претърси жилището на един от заподозрените в Терниц, провинция Долна Австрия, и анализира вещ, намерена в дома му.

Три концерта на Тейлър Суифт бяха планирани във Виена от четвъртък до събота, като полицията очакваше на всеки от тях да присъстват по около 65 хиляди души.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запалиха две коли в столичния квартал "Младост" (ВИДЕО)
Запалиха две коли в столичния квартал "Младост" (ВИДЕО)
Рафаел Надал няма да участва на Откритото първенство на САЩ
Рафаел Надал няма да участва на Откритото първенство на САЩ