НОВИНИ

Температури над 30° в почти цялата страна днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 04.08.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Времето
Слушай новината

Днес в почти цялата страна ще бъде горещо, с максимални температури от 31° до 35°, в София - около 30°, по Черноморието - от 28° до 31°. В следобедните часове ще преобладава слънчево време, но на отделни места в Източна България, където ще бъде и ветровито, е възможно да превали.

Предимно слънчево ще се задържи и утре, с незначителна купеста облачност в планинските райони. Ще духа слаб, в източните части - умерен североизточен вятър. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, в София - около 31°.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, където ще продължи да духа умерен североизточен вятър.

Максималните температури там ще са между 29° и 31°, температурата на морската вода е 25 - 26°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Добри остават условията за туризъм и утре в планините. Ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд, но без валежи.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите в курортите ще са без съществена промяна - от 20° на Алеко до 29° в Банско.

И към времето в Европа. Съществено захлаждане и валежи се очакват утре във Франция и Германия. Ще вали и в Североизточна Испания. Ветровито и дъждовно ще остане на Скандинавския полуостров. Слънчево ще бъде в Източна Европа, включително и на Балканите.

У нас през почивните дни ще се задържи предимно слънчево, със следобедни превалявания, в събота с по-голяма вероятност в източните и планинските райони, а в неделя, когато се очаква и временно захлаждане на повече места в цялата страна.

В понеделник изолирани валежи ще има след обяд главно в Югозападна България, но във вторник вероятността за валежи е малка.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Пазарджик разкри, че вече се изгражда осветление на стадиона на Хебър
Кметът на Пазарджик разкри, че вече се изгражда осветление на стадиона на Хебър
Антъни Иванов и Йосиф Миладинов са готови за силни резултати на Европейското първенство по плуване
Антъни Иванов и Йосиф Миладинов са готови за силни резултати на Европейското първенство по плуване