НОВИНИ

Температури около 30 градуса и днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 27.09.2021 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

От 7 до 12 градуса са минималните температури днес в страната, в София – 11 градуса, по-високи по Черноморието – около 15 градуса.

Следобед ще бъде обратното - максималните температури на морския бряг ще бъдат от 21° до 23°, в останалите райони - между 25° и 31°. Над по-голямата част от страната ще остане слънчево, но от запад облачността ще се увеличава и привечер в крайните западни райони ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

През нощта над цялата страна ще бъде облачно, а на места, главно в Западна България, ще превалява дъжд. Утре минималните температури ще бъдат между 12° и 15°, а максималните ще бъдат значително по-ниски, в сравнение с днес - между 17° и 22°.

Облачността ще е значителна и на много места в Западна и Централна България ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието също ще е облачно, но ще се задържи без съществени валежи. Максималните температури ще са между 19° и 23°. Температурата на морската вода е 21 - 22°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Значителна ще е облачността в планините и на много места в масивите от Западна и Централна България ще превалява дъжд. Ще духа слаб североизточен, по билата - умерен северозападен вятър. Максималните температури и там ще се понижат и в курортите ще са между 8 и 17 градуса.

Захлаждане и валежи се очакват утре и на Балканите, по-интензивни в централните райони на полуострова.

Ще продължи понижението на температурите в Западна и Централна Европа, където на много места също ще вали. Слънчево ще бъде на Пиринеите и в по-голямата част от Апенините.

У нас в близките дни ще се задържи по-често облачно, на места с валежи, по-съществени в сряда. Вятърът ще остане с посока от изток-североизток и захлаждането ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 40% от българите нямат пари за отопление
Над 40% от българите нямат пари за отопление
Целта пред Гаел Монфис е финал на Sofia Open
Целта пред Гаел Монфис е финал на Sofia Open