НОВИНИ

Температури ще достигнат 22 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 30.09.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

За поредно утро температурите у нас бяха необичайно ниски за края на септември и в много широки граници - от едва 8 - 9° в Елхово и Силистра до 16 - 17° в Сандански и Ахтопол. В София минималната температура беше около 12°.

През втората половина на деня обаче ще бъде малко по-топло в сравнение с вчера с максимални температури между 17 и 22 градуса. Ще се задържи по-често облачно, със слаби превалявания в Югозападна България и по Черноморието. Повече слънчеви часове ще има в източните райони от страната. Ще продължи да духа слаб, в Източна България – умерен вятър от изток-североизток.

И през следващото денонощие облачността ще се задържи значителна, но слаби превалявания от дъжд ще има само на отделни места, главно в източните и южните райони от страната. Максималните температури ще се понижат и в повечето райони ще бъдат между 15 и 20 градуса.

На морския бряг – около 16 - 17°. И там ще преобладава облачно време и на отделни места ще превали. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Значителна облачност и в планините. Слаби превалявания ще има на отделни места, главно в Рило-Родопската област. Вятърът ще е предимно умерен, с посока от североизток. Максималните температури в курортите – от 6° на Алеко до 12° в Банско.

Облачно ще е в по-голямата част от Балканите, но валежи ще има само на отделни места. Много ветровито ще бъде в Южна Гърция с умерен, временно силен североизточен вятър.

С повече облаци, на места и с валежи, ще бъде времето и в по-голямата част от Западна Европа, на Британските острови и Скандинавския полуостров. Облачността ще се увеличи и над Пиренейския полуостров, но валежи ще има само в крайните северозападни райони. В Югоизточна Франция, Италия и Централна Европа ще бъде предимно слънчево.

И у нас през следващите дни ще преобладава слънчево време. Облачно, а в сутрешните часове на места и мъгливо, ще бъде в източните райони от страната. В събота все още ще е твърде хладно за началото на октомври, но от неделя ще започне затопляне. Минималните температури ще се задържат все така ниски и ще има условия за слани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ най-вероятно ще подкрепи Анастас Герджиков за кандидат-президент
ГЕРБ най-вероятно ще подкрепи Анастас Герджиков за кандидат-президент
Академик Пловдив отпадна от ФИБА Къп след един мач
Академик Пловдив отпадна от ФИБА Къп след един мач