НОВИНИ

Ученик преби осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 30.09.2021 (обновена)
5234
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

Осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив беше пребит от по-голям ученик. Инцидентът е станал вчера близо до двора на училището. Пострадалото момче е с тежки наранявания и е прието в университетската болница "Св.Георги". Полицията и Агенцията за закрила на детето разследват случая.

Инцидентът се е случил вчера по обед по време на междучасие. Според бащата на пострадалото 14-годишно момче нападателят е десетокласник от същата гимназия, а причината за агресията е отказът на сина му да купи учебници от по-големите ученици.

"Тогава един от тях е казал, че говори с обратен глас, да не се изразявам цинично, той му казал, че гласът си е негов и както си иска така ще говори. Той да си гледа работата, да не се занимава с него. И тогава един го потупал и му казал "виж тоя иска да ти каже нещо", и в момента, в който той се обръща, го удря с юмрук, колкото сила има, в лицето. Пада на земята, удря си главата", разказа бащата на пострадалото дете Красимир Наков.

Вследствие на удара момчето е изгубило съзнание. Заведено е в медицинския кабинет на училището, а директорката е подала сигнал до Спешна помощ и полицията. Детето веднага е било прието в интензивното отделение на Университетската болница "Свети Георги" с наранявания в областта на окото и главата. От училището изясняват случая, на който са били свидетели и други ученици.

"Насочихме се към евентуален извършител или извършители. Детето не можа да посочи, пострадалото дете не можа да посочи имена на някои, защото каза, че не ги знае от по- горните класове", каза директорът на гимназията Гергана Георгиева.

"Все още не можем да установим каква е истинската причина за това, което се случи. Подаден е сигналът вече до Комисия за насилие и тормоз в училище", допълни педагогическият съветник в гимназията Марина Татарова.

Най-тежкото наказание, което законът предвижда за побойника, е преместване в самостоятелна форма на обучение или в друго училище. Психолози вече работят със съучениците на пострадалото момче.

"След изясняване на извършителя или извършителите, ще извикаме родителите на среща и ще ги задължим да участват в подкрепа психологическа, с цел корекция на поведението на агресорите", обясни директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив Надя Танева.

От университетската болница "Свети Георги" съобщиха, че състоянието на момчето към момента е стабилно, но ще остане за наблюдение. Бащата на пострадалото момче заяви, че нямат претенции към действията на училищното ръководство, но ще съди ученика, нанесъл побой на сина им. По случая вече е образувано и досъдебно производство.

Екип на БНТ- Пловдив

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха Саркози на 1 година затвор
Осъдиха Саркози на 1 година затвор
Обсъждат евакуация на екипажа на заседналия кораб заради влошаване на времето
Обсъждат евакуация на екипажа на заседналия кораб заради влошаване на времето