НОВИНИ

Температурите отново ще се покачат в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 01.08.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

През следващите дни температурите и у нас бавно ще се повишават, но за момента екстремно горещо време до края на седмицата не се очаква.

Максималните температури утре в по-голямата част от страната ще бъдат от 28 до 33°, в София – около 28°. Ще преобладава слънчево време, но не са изключени изолирани следобедни превалявания. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър, вече с посока от север-североизток.

На морския бряг в следобедните часове също е възможно да превали, главно по северното крайбрежие. Вятърът ще е умерен, от север-североизток, а вълнението на морето ще остане 2 - 3 бала.

Добри условия за туризъм в планините. Ще бъде предимно слънчево и само на изолирани места през втората половина на деня ще превали. Ще духа умерен североизточен, по най-високите части - все още северозападен вятър. Максималните температури по върховете ще бъдат от 11° до 14°.

Времето в Европа - почти безоблачно е в момента в южните райони, за разлика от останалата част от континента, която е под влияние на няколко циклона.

В по-голямата част от Централна и Южна Европа, включително и на Балканите, и утре ще бъде слънчево, а в Испания – все така и много горещо. Ще продължи повишението на температурите и в Италия, където следобед ще има валежи и гръмотевици.

У нас през следващите дни ще се задържи предимно слънчево, на места със следобедни превалявания. По-голяма е вероятността за валежи в края на седмицата, около 12, както и около 15 август. Според по-дългосрочните прогнози повишението на температурите ще продължи и през новата седмица отново в много райони ще бъде опасно горещо , с температури по-високи от 34°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Желзяков вярва, че България може да победи САЩ или Полша на Световното по волейбол
Николай Желзяков вярва, че България може да победи САЩ или Полша на Световното по волейбол
Вдигнаха блокадите между Сърбия и Косово. Засега Прищина отлага новите правила за сръбски граждани
Вдигнаха блокадите между Сърбия и Косово. Засега Прищина отлага новите правила за сръбски граждани