НОВИНИ

Тенисистите ще изиграят по два мача в Мелбърн в петък, жребият за Australian Open също беше изтеглен

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:15, 04.02.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Тенис
тенисистите изиграят два мача мелбърн петък жребият australian open също беше изтеглен

Директорът на Australian Open и президент на местната тенис федерация Крейг Тайли обяви, че срещите, които трябваше да се играят днес, но във връзка с положителната проба за COVID-19 на служител в един от хотелите бяха отменени, ще се изиграят в петък.

„Шестте турнира в Мелбърн (два ATP, ATP Cup и три WTA 500) ще се възобновят в петък. Тогава се очаква дъждовно време, така че е възможно да използваме покрити кортове. Тенисистите ще трябва да изиграят по два мача, когато се налага за графика на турнирите. Форматът на срещите може да бъде съкратен, за да завършат състезанията до началото на Australian Open. ATP Cup ще завърши в неделя, а не в събота“, обяви Тайли.

Както знаете, днес първата ни ракета Григор Димитров трябваше да излезе на корта за мача си от третия кръг на турнира "Murray River Open" срещу Алексей Попирин, но сега двубоят ще бъде изигран в утрешния ден. При победа, на българинът ще му се наложи да излезе още веднъж на корта в петък.

Крейг Тайли разкри още, че Australian Open ще започне по план на 8 февруари. Жребият за първия турнир от Големия шлем за годината обаче беше преместен от днес за утре.

Това означава, че в утрешния ден Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще научат имената на първите си съперници на Australian Open 2021.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски привлече нов защитник
Левски привлече нов защитник
От ГЕРБ призоваха БСП да се разграничи от депутата Георги Стоилов
От ГЕРБ призоваха БСП да се разграничи от депутата Георги Стоилов