НОВИНИ

Тервел Пулев за "Линия Токио": Стойка Кръстева заслужено е на олимпийския връх

тервел пулев линия токио стойка кръстева заслужено олимпийския връх
bnt avatar logo
от БНТ
13:59, 07.08.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската състезателка Стойка Кръстева донесе второ злато за България в предпоследния ден на Олимпийските игри в Токио.

Кръстева триумфира в категория до 51 килограма на боксовия турнир за жени, след като във финала победи туркинята Бусе Чакъроглу с пълно съдийско единодушия от 5:0 гласа (30:27, 30:27, 29:28, 30:27, 30:27).

В предаването "Линия Токио" бронзовият медалист от Игрите в Лондон през 2012 - Тервел Пулев, сподели, че успехът на Стойка е напълно заслужен, с оглед на постоянството ѝ през целия турнир.

"Успехът на Стойка бе очакван. Аз го казах и вчера в студиото на БНТ. За мен това е закономерна победа, туркинята в никакъв случай не беше по-добра от Стойка, това се видя още на полуфиналите и очаквах нашата състезателка да изиграе поредния брилянтен мач", започна по-малкият от братята Пулеви.

"Знам какво е да играеш на Олимпиада срещу много трудна конкуренция. Изискват се невероятно много усилия и целеустременост през всичките тези години на олимпийски цикли, през които Стойка премина. Това показва нейната борбеност и постоянство през всичките тези години. Този медал е напълно закономерен, защото тя показа, че в нейната категория няма по-добър състезател от нея. Стойка просто блестеше на фона на нейната конкуренция", продължи Тервел.

"Стойността на този златен медал е огромна. Мисля, че Стойка все още не осъзнава какво е постигнала. За страната ни статистиката е красноречива, тя показва, че олимпийската ни делегация надмина очакванията на всички в България. Поздравления за всички федерации, треньори и състезатели", допълни боксьорът ни.

"Стойка Кръстева стигна върха на спорта, защото Олимпиадата е най-голямото спортно събитие в света. И поради тази причина тя е номер 1. За мен Стойка е на върха. Със сигурност успехът на Стойка ще върне интереса към бокса сред хората. Нужни са ни примери, за да вървим напред като народ и нация. Ако ни вземат примерите, ние угасваме. Стойка ще бъде идол и пример за хората, които пожелаят да се занимават с този спорт, както и другите ни медалисти, разбира се", зави гордо олимпийският ни медалист.

"Поздравявам Стойка от сърце, искрено се радвам за нея, защото съдбите ни в спорта са еднакви. Имаше голям период на отритване и за двама ни, но ние преодоляхме това нещо и превърнахме негативното в позитивно. Когато човек е отритнат, той още повече се мобилизира", завърши интервюто си Тервел Пулев за предаването "Линия Токио".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Челси са готови да платят 93,25 милиона паунда за Лукаку
От Челси са готови да платят 93,25 милиона паунда за Лукаку
Тежка нощ в Гърция заради пожарите, в Турция ситуацията е под контрол
Тежка нощ в Гърция заради пожарите, в Турция ситуацията е под контрол