Тервел Пулев за "Линия Токио": Стойка Кръстева заслужено е на олимпийския връх

от БНТ
13:59, 07.08.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
тервел пулев линия токио стойка кръстева заслужено олимпийския връх
Слушай новината

Българската състезателка Стойка Кръстева донесе второ злато за България в предпоследния ден на Олимпийските игри в Токио.

Кръстева триумфира в категория до 51 килограма на боксовия турнир за жени, след като във финала победи туркинята Бусе Чакъроглу с пълно съдийско единодушия от 5:0 гласа (30:27, 30:27, 29:28, 30:27, 30:27).

В предаването "Линия Токио" бронзовият медалист от Игрите в Лондон през 2012 - Тервел Пулев, сподели, че успехът на Стойка е напълно заслужен, с оглед на постоянството ѝ през целия турнир.

"Успехът на Стойка бе очакван. Аз го казах и вчера в студиото на БНТ. За мен това е закономерна победа, туркинята в никакъв случай не беше по-добра от Стойка, това се видя още на полуфиналите и очаквах нашата състезателка да изиграе поредния брилянтен мач", започна по-малкият от братята Пулеви.

"Знам какво е да играеш на Олимпиада срещу много трудна конкуренция. Изискват се невероятно много усилия и целеустременост през всичките тези години на олимпийски цикли, през които Стойка премина. Това показва нейната борбеност и постоянство през всичките тези години. Този медал е напълно закономерен, защото тя показа, че в нейната категория няма по-добър състезател от нея. Стойка просто блестеше на фона на нейната конкуренция", продължи Тервел.

"Стойността на този златен медал е огромна. Мисля, че Стойка все още не осъзнава какво е постигнала. За страната ни статистиката е красноречива, тя показва, че олимпийската ни делегация надмина очакванията на всички в България. Поздравления за всички федерации, треньори и състезатели", допълни боксьорът ни.

"Стойка Кръстева стигна върха на спорта, защото Олимпиадата е най-голямото спортно събитие в света. И поради тази причина тя е номер 1. За мен Стойка е на върха. Със сигурност успехът на Стойка ще върне интереса към бокса сред хората. Нужни са ни примери, за да вървим напред като народ и нация. Ако ни вземат примерите, ние угасваме. Стойка ще бъде идол и пример за хората, които пожелаят да се занимават с този спорт, както и другите ни медалисти, разбира се", зави гордо олимпийският ни медалист.

"Поздравявам Стойка от сърце, искрено се радвам за нея, защото съдбите ни в спорта са еднакви. Имаше голям период на отритване и за двама ни, но ние преодоляхме това нещо и превърнахме негативното в позитивно. Когато човек е отритнат, той още повече се мобилизира", завърши интервюто си Тервел Пулев за предаването "Линия Токио".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
От Челси са готови да платят 93,25 милиона паунда за Лукаку
От Челси са готови да платят 93,25 милиона паунда за Лукаку
Тежка нощ в Гърция заради пожарите, в Турция ситуацията е под контрол
Тежка нощ в Гърция заради пожарите, в Турция ситуацията е под контрол