НОВИНИ

Тежка катастрофа с жертва във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
18:41, 19.05.2024 (обновена)
17869
Чете се за: 02:15 мин.
Криминално
Слушай новината

Тежък инцидент с жертва във Варна. Шофьор блъсна пешеходец и падна в изкоп на строеж.

Катастрофата е станала този следобед в района на Дом Младост. Според очевидци, шофьорът с висока скорост и дрифт е навлязъл в завоя и е изпуснал контрол над автомобила. Колата удря пешеходец, който е бил на тротоара и го изхвърля в близкия строителен изкоп.

Пешеходецът – възрастен мъж е загинал на място. От високата скорост колата е скъсала предпазна мрежа и също е паднала в изкопа. Състоянието на шофьора е добро.

На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Чака се кран, за да може автомобилът да бъде изваден. Движението в района на инцидента е затруднено.

"Удари се тука в тротоара и явно падна долу и всичко заглъхна. Питах после шофьора, какво е станало? Той каза, че заяла му газта, натисках с два крака спирачката, обаче не спря колата и влезе долу, той беше жив. Излезе през прозореца", сподели Гане Ганев, очевидец.

"Водачът на автомобила е загубил контрол над автомобила, излиза вдясно и блъска намиращият се на тротоара пешеходец. От удара и пешеходецът и автомобилът падат в изкопа на строителния обект. От удара пешеходеца е загинал на място. Извършени са проверки за алкохол и наркотици на водача, като и двете проверки са отрицателни. Водачът е млад на 27 години като има свидетелство за управление от март тази година. Към настоящия момент няма нарушения на закона за движение по пътищата", обясни старши инспектор Димитър Димитров, началник ''Пътен контрол'' към ОДМВР-Варна.

СНИМКИ: Виждам те КАТ- ВАРНА, Facebook

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма регистър на хората, които страдат от възпалителни чревни заболявания у нас
Няма регистър на хората, които страдат от възпалителни чревни заболявания у нас
Грешката на матурата по БЕЛ: Настояват зрелостниците да бъдат компенсирани
Грешката на матурата по БЕЛ: Настояват зрелостниците да бъдат компенсирани