НОВИНИ

Тежка зима в Словакия, Чехия и Полша

тежка зима словакия чехия полша
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:23, 04.02.2023
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

Обилни снеговалежи предизвикаха инциденти и прекъсвания на електричеството на много места в Словакия и Чехия, а заради тежката метеорологична обстановка в Полша имаше и два смъртни случая.

В полското село Чишец, разположено близо до границата със Словакия, е загинала възрастна жена, след като бурята е съборила дърво върху дома ѝ.

Властите в Северна Словакия обявиха извънредна ситуация в 27 общини. Няколко популярни ски курорта бяха затворени. Жителите на Жилина и близките градове пък бяха призовани да останат по домовете си и да излизат единствено в случай на крайна необходимост.

Паднали от бурята дървета в Чехия оставиха десетки хиляди домакинства без ток. Спасителните служби помогнаха на двама ранени край град Яблоне над Орлици, разположен до полската граница, след като върху автомобила им се стоварило дърво.

снимка: БГНЕС

В Австрия пък лавини в района на три курортни селища в западните части на страната отнеха живота на трима души, допълва Франс прес. Сред жертвите има китайски и новозеландски турист. Инцидентите са станали в Калтенбах, Зьолден и Форалберг. В съседна Швейцария също лавина уби двама скиори, излезли от пистата в кантона Гризон.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обилни снеговалежи, виелици и навявания и днес
Обилни снеговалежи, виелици и навявания и днес
Витрината на македонския културен клуб в Благоевград е счупена тази вечер
Витрината на македонския културен клуб в Благоевград е счупена тази вечер