НОВИНИ

Обилни снеговалежи, виелици и навявания и днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 05.02.2023
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Температурите днес рязко и съществено ще се понижат и в много райони от страната ще останат под нулата. В Предбалкана и в източните райони ще има обилни снеговалежи и ще се образува снежна покривка.

В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи, остават условията за виелици и навявания. Ще бъде много ветровито с временно силен вятър от север-североизток, в Източна България с пориви до около 90 км/ч.

Облачно и мъгливо ще бъде в планините. На много места ще вали сняг, с по-значителни количества в Стара планина, Странджа и на места в Рило-Родопска област. Ще духа силен, по билата временно бурен вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°.

В понеделник ще вали все още главно в Източна България, но ще остане ветровито, а застудяването ще продължи. С намалението на облачността през следващите дни сутрин ще бъде много студено с минимални температури на места до минус 14° - минус 15°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зимна обстановка: Близо 780 машини почистват пътните настилки в районите със снеговалеж
Зимна обстановка: Близо 780 машини почистват пътните настилки в районите със снеговалеж
Тежка зима в Словакия, Чехия и Полша
Тежка зима в Словакия, Чехия и Полша