НОВИНИ

Тибо Вион: ЦСКА се справя добре, искаме да завършим първи в класирането (Видео)

тибо вион цска справя добре искаме завършим първи класирането видео
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:08, 25.10.2022
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Универсалният играч на ЦСКА Тибо Вион даде интервю за клубния сайт на "червените", в което говори за тежката серия от гостувания на отбора, позицията си на терена и старши треньора Саша Илич.

Французинът призна, че в първенството няма лесни съперници и ЦСКА трябва винаги да се раздава на сто процента в мачовете.

"Влязохме в тежка серия от гостувания и трябва да се подготвим добре, защото това са най-важните мачове преди паузата. В България няма лесни съперници и винаги трябва да сме на 100 процента", започна Вион.

Халфът на "армейците" разкри, че не разбира защо няма много публика, когато тимът домакинства, а когато ЦСКА гостува - трибуните винаги са пълни.

"Страхотно е когато феновете са на стадиона, защото тяхната енергия помага за отборния дух. Не разбирам това, че когато играем в София няма много хора на стадиона, но когато сме гости винаги е пълно. Може би феновете на ЦСКА не са само в София, но винаги е хубаво да играем пред пълни трибуни", каза той.

Вион заяви, че с "червените" трябва да продължат да побеждават, за да завършат есенния дял на шампионата като лидери в Първа лига.

"Когато печелим мачове, добиваме повече самочувствие и трябва да продължим така, за да завършим успешно първата част от сезона и да сме първи в класирането преди паузата", каза футболистът.

Според Вион за момента ЦСКА се справя добре, но трябва да продължи по същата възходяща линия, защото все още не за изминали и половината от мачовете в първенството.

"Мислим мач за мач. Сега играем с Арда и сме концентрирани върху този мач. За момента се справяме добре и трябва да продължим по същия начин. Още не сме свършили и половината работа", призна чужденецът.

Вион сподели, че "армейците" са имали нужда от добър наставник като Саша Илич.

"Саша Илич е добър треньор и ЦСКА имаше нужда точно от такъв треньор. Притежава характер и макар че няма голям опит като треньор, има голям опит като футболист. Играл е много мачове за голям клуб и ни помага в различни ситуации. В новата схема на игра ми харесва да играя като халф бек. В средата на терена също се чувствам добре, там има повече тичане и единоборства", каза френският футболист.

""Когато изляза след мач, трябва да усетя, че съм дал всичко от себе си. Трябва да се чувствам мъртъв. Най-силното ми качество е енергията и борбеността", завърши Тибо Вион.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха на втора инстанция Йоан Матев на 6 години и шест месеца затвор
Осъдиха на втора инстанция Йоан Матев на 6 години и шест месеца затвор
Спират големия строителен проект, свързан с пробива до Водната палата в Пловдив
Спират големия строителен проект, свързан с пробива до Водната палата в Пловдив