НОВИНИ

Тиери Анри изразил желание да поеме националния отбор на Белгия

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:50, 06.01.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
тиери анри изразил желание поеме националния отбор белгия
Слушай новината

Бившият френски футболист Тиери Анри е изразил желание пред Белгийската футболна федерация да стане новия селекционер на националния отбор на страната, твърди белгийският вестник HLN.

Белгия остана без треньор след края на световното първенство в Катар след напускането на Роберто Мартинес, който хвърли оставката си след провала на "червените дяволи" и отпадането още в груповата фаза.

През последните няколко години Анри беше близко до Мартинес, като изпълняваше функциите на негов асистент между 2016 и 2018 година, както и в последната малко повече от година.

Две от звездите на Белгия Ромелу Лукаку и Тоби Алдервайрелд дори изразиха публичната си подкрепа за световния шампион с Франция от Мондиал 1998, като Лукаку дори е убеден, че Анри ще получи селекционерския пост.

Първата задача пред новия наставник ще бъде да класира "червените дяволи" за Евро 2024, като те са в една квалификационна група с отборите на Австрия, Швеция, Азербайджан и Естония.

До този момент Тиери Анри определено не се радва на много успехи в ролята си на старши треньор, като дебютът му бе начело на Монако през сезон 2018/19, когато обаче той изкара само 20 мача начело на "монегаските" преди да бъде уволнен след само четири победи във всички турнири.

Впоследствие легендата на Арсенал води в рамките на един сезон Монреал Импакт в МЛС, но напусна, за да бъде по-близо до семейството си в Лондон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков се завърна в игра при успех на Олимпиакос в Евролигата
Везенков се завърна в игра при успех на Олимпиакос в Евролигата
Задържаният за блудство и убийството на 82-годишна жена остава в ареста
Задържаният за блудство и убийството на 82-годишна жена остава в ареста