НОВИНИ

Тихомир Иванов се цели във финал на световното първенство и опит над 2.30 метра

тихомир иванов цели финал световното първенство опит 230 метра
bnt avatar logo
от БНТ
15:56, 09.08.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Водещият български състезател в скока на височина Тихомир Иванов получи официално потвърждение, че ще участва на световното първенство в Будапеща. В продължение на вече десетина дни пък атлетът води целенасочена подготовка за най-значимото състезание през сезона, като ще отпътува за унгарската столица с полет от Атина на 17 август.

"Чувствам се добре и всичко върви нормално. С всяка следваща тренировка съм все по-уверен в себе си и с нетърпение очаквам първенството", каза Иванов, който в последния месец спечели три медала (титла на националното първенство във Велико Търново и сребърни медали на Балканиадата в Кралево и в Леверкузен).

"След турнира в Леверкузен треньорът ми Георги Помашки беше много доволен не толкова от резултата, колкото от скоковете, които изпълнявам в последните състезания. Според него с изчистването на някои детайли в оставащите дни до световното ще покажа най доброто от себе си именно в Будапеща. Моята цел този сезон беше "всичко или нищо" особено след европейското в зала през зимата. Вече определено се чувствам много по-стабилен и уверен - така, както бях преди две години", каза още Иванов. И добави, че целта му е да се класира за финала и да скочи над 2.30 м.

Иванов се обърна към Милица Мирчева и Божидар Саръбоюков, които ще са другите български участници на световното в Будапеща. "Пожелавам им късмет и успех. Искрено се радвам, че Божидар заслужи място на световното с представянето си. Нека постигнем най-добрите си резултати именно на големия форум".

Световното първенство по лека атлетика за мъже и жени ще се проведе от 19 до 27 август в Будапеща, а надпреварата ще може да наблюдавате в ефира на БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК отпусна 400 милиона евро на Словения за наводненията
ЕК отпусна 400 милиона евро на Словения за наводненията
41 мигранти загинаха край италианския остров Лампедуза
41 мигранти загинаха край италианския остров Лампедуза