НОВИНИ

Типично пролетно остава времето до края на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 09.06.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - 24°, на морския бряг - от 22 до 25°. В близките часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд и до полунощ на много места ще има валежи и гръмотевици, в отделни райони интензивни. Най-голяма е вероятността за градушки в планинските райони на Югозападна, както и в Североизточна България.

През нощта облаците ще се разкъсат до предимно ясно време, а дъждовете ще спрат. Сутринта се очакват температури между 12 и 17 градуса, а максималните утре ще са без съществена промяна, в сравнение с днес - между 23 и 28 градуса.

През първата половина на деня ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове в много области, ще превали, по-значително в планинските райони. Възможни са и гръмотевични бури, и градушки. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са 22 - 24°. Температурата на морската вода е 18 - 19°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

И в планините, в часовете около и след обяд, на много места ще има временно интензивни валежи и гръмотевици. В Стара планина и Рило-Родопския масив валежите ще са значителни.

Възможни са и градушки. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са между 11 и 20 градуса.

Слънчево ще бъде и утре в Испания и Франция. В останалата част от Европа, включително и на Балканите, на много места ще има гръмотевични бури и валежи, локално интензивни и значителни по количество.

Типично пролетно ще остане времето до края на седмицата - слънчево начало на деня и валежи и гръмотевици следобед. Без промяна ще се задържат и температурите, малко по-ниски в началото на новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Признание за Желю Желев от Скопие
Признание за Желю Желев от Скопие
Още 20 съдии ще се обучават със системата ВАР
Още 20 съдии ще се обучават със системата ВАР