Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Тити Папазов: Не съм мислил, че ще стигнем толкова далеч, през миналото лято целта беше да оцелеем

от Борил Гочев
09:39, 25.03.2023
Чете се за: 07:30 мин.
Спорт
тити папазов съм мислил стигнем толкова далеч миналото лято целта беше оцелеем
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Президентът на БК Левски Константин Папазов говори минути след триумфа на "сините" в турнира за Купата на България и сподели, че самият той преди време не е могъл да си представи подобен успех на фона на всички проблеми в тима.

Винаги емоционалният Папазов благодари на всички основни фигури, които направиха възможно спечелването на трофея и се закани, че ще изплати дължимите суми на всички, които бяха засегнати след оттеглянето на Лукойл от "Синия клуб".

"Помните ли, че вчера казах, че 21 пъти съм ставал първи и всяко чудо е за три дни. Не, защото е последната и се помни най-лесно тази Купа, а защото в тази Купа аз имам най-малка заслуга чисто спортно-технически. Това е изключително работа на моите треньори, на хора, за които съм убеден, че мислят на 100 процента като мен, защото сме работили 6 години заедно и знаят най-важното, че имат зад себе си президент, който безумно им вярва и който никога няма да ги подложи на това, на което мен са ме подлагали богати собственици. Те са треньори на съвремието. Заедно с моя огромен опит, който им дава сили, постигнахме един нереален резултат. Това е 29-ата ми година в спорта и то с много сериозно присъствие. Четири години като президент на Славия, 24 години като треньор в Левски, две години от тях в Лукойл и сега като президент. Много съм щастлив, защото лятото беше кошмарно. Миналата година Лукойл се оттеглиха и ме оставиха с подписани договори за милион и 200 хиляди лева. Вярвал съм, дадох от джоба си, от моето семейство лиших със 750 хиляди лева. 150 хиляди взех от мои приятели и 300 все още дължа на момчетата", започна Папазов.

"От този свят ще си тръгна само тогава като платя всичко до стотинка на всички, защото те нямат никакви вина, че бяха подписани с Лукойл тригодишни договори, а Лукойл си тръгна на втората година. Лятото изглеждаше безнадеждно. Тогава до мен застанаха Митко Ангелов, Божидар Гьорев, Голди и Асен. Голди се върна в сляпото, след девет прекрасни години в Самоков, със заплата на деня, дойде да повярва в чудото. След това оставихме Ники Михайлов и Лъчо Димитров, на които безкрайно им благодаря. Смятам, че един от героите на деня, а и на целия сезон е Лъчезар Димитров", продължи той.

Бившият наставник на БК Левски говори и за трудния старт на настоящия сезон, когато проблемите с финансирането на отбора са забавили заплатите с близо три месеца, но въпреки това никой не се е оплакал и всички са продължили да работят.

"В последните пет години всички много злорадстваха, правиха всичко възможно да направят полюси между мен и Юлия Боянова. Когато през 2015 година каза, че няма сили да подпише договор и да подаде заявка за участие в първенството, аз бях принуден да регистрирам клуб, никога Левски не се е делил. Да, имало е напрежение, но доказателство е това, което направи тя и г-н Гогов и затова може би най-голямата награда, след Митко и Божо, е за тях двамата. Попаднахме на добри чужденци. И естествено пак в нищото се появи г-н Мило Борисов. Обади ми се и ме пита кой е минимумът. Със сигурност ние сме с осми или девети бюджет в лигата. Единствената ни амбиция беше с неговата огромна помощ, без да желае до момента както виждате да има фанфари или някакви страшни благодарности, така мимоходом се появи Палмс Бет на гърдите ни. Ние започнахме с тримесечно закъснение на заплатите. Никой не каза гък. Господ награждава този, който обича Левски, този, който обича работата си", коментира Тити Папазов.

Накрая президентът на "сините" се върна и към миналото лято, когато по негови думи единствената цел пред БК Левски е била оцеляването, като в клуба тайно са се надявали, че някой ще оцени техния потенциал.

"Да, наистина това е фантастично, това е нереално. Аз, който съм непоправим оптимист, не съм мислил, че можем да стигнем чак толкова далеч. Смятам, че Левски убедително превъзхожда всички останали отбори по психология. На базата на всички тези детайли, които изброих, сега оттук нататък - Левски няма доктор. Благодаря на д-р Белев (настоящият лекар на ЦСКА и националния тим на България). Левски няма масажист, Левски няма домакин. За сметка на това пък Маргарита Папазова пере екипите и кърпите на отбора. Ние имахме през лятото една единствена цел – да оцелеем, да докажем кои сме и се надяваме силно, че някой ще оцени, освен г-н Мило Борисов и Палмс Бет, някой ще оцени какво ние можем. Сега ние в аванс доказахме кои сме, защо сме и най-важното - видяхте, че въпреки огромния негативизъм, който се изля против мен, защото бях честен, затова, че си дадох душата и сърцето в пандемията да направя всичко възможно футболният клуб да оцелее, бях отстрелян, защото бях неудобен и казвах истината. На 55 години няма да се променя, защото именно днес Господ ме награди, защото винаги казвам истината, каквато и да е тя, и колкото и да е болезнена за някой. Защото само с истината можеш да цепиш и да минаваш през стени", завърши Константин Папазов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Председателят на руската Дума предложи дейността на Съда в Хага да бъде забранена в Русия
Председателят на руската Дума предложи дейността на Съда в Хага да бъде забранена в Русия
Честваме Благовещение
Честваме Благовещение