НОВИНИ

Титла за историята! Хебър триумфира във Волейболната Суперлига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:15, 16.04.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Волейбол
титла историята хебър триумфира волейболната суперлига

Съставът на Хебър (Пазарджик) е новият волейболен шампион на България, след като детронира отборът на Нефтохимик (Бургас) с 3-0 победи във финалната серия за сезон 2020/21.

Отборът, воден от Александър Попов, за трети пореден път демонстрира надмощието си над бургазлии, надигравайки ги с 3-1 гейма (21:25, 25:18, 25:20, 25:14), този път в зала "Младост" в Бургас.

Срещата бе изгледана съвместно от кметовете на Бургас и Пазарджик, Димитър Николов и Тодор Попов, а на трибуните бяха и президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, както и председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

Първият гейм премина изцяло под диктовката на домакините от Нефтохимик, които водеха с 12:6, а после и с 23:19, за да затворят частта след 25:21.

Във втората играта вървеше равностойно, но в средата на гейма пазарджиклии отвориха сериозна разлика и след 25:18 изравниха резултата.

Третия гейм започна с превъзходство на Хебър и въпреки че момчетата на Николай Желязков опитаха да намалят изоставането си, гостите поведоха с 2-1 след 25:20.

В четвъртата част волейболистите на Александър Попов действаха дори по-агресивно, а Нефтохимик сякаш вече се беше предал. Така след 25:14, златните медали в тазгодишния шампионат отидоха за отбора на Хебър (Пазарджик), докато бургазлии трябваше да се задоволят със сребърните отличия.

Над всички отново беше кандаският диагонал Брадли Гънтър с 22 точки, а опитният Тодор Алексиев и Александър Ляфтов добавиха по 14. За домакините най-резултатен беше Жани Желязков с 15 пункта

За отборът от Пазарджик това е първа титла под името Хебър, след като през далечната 1947 година, отборът триумфира като Чавдар (Пазарджик).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гимнастиците тръгват за Европейско първенство с надежди за втора олимпийска квота
Гимнастиците тръгват за Европейско първенство с надежди за втора олимпийска квота
Лука Модрич остава в Реал с намалена заплата
Лука Модрич остава в Реал с намалена заплата