НОВИНИ

Тодор Михалев се класира за финала на Световната купа по модерен петобой в Анкара

Българинът се класира за трети финал за Световната купа в кариерата си, който ще се проведе утре. Състезанието на най-добрите 18 петобойци ще бъде излъчено на запис от 22:00 ч. по БНТ 3.

тодор михалев класира финала световната купа модерен петобой анкара
bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 19.04.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Тодор Михалев намери място сред финалистите на Световната купа по модерен петобой в Анкара. Българският състезател завърши на трето място в своя полуфинален поток и попадна сред 18-те, които ще си оспорват отличията утре.

Михалев имаше отличен старт, благодарение на класирането се в ранкинг-кръга във фехтовката, в който вчера нашият състезател постигна 20 победи срещу останалите 35 полуфиналисти. Това му даде старт от 225 точки.

Варненецът добави още 4 в бонус-кръга с шпага след 2 победи срещу последните двама световни вицешампиони Емилиано Ернандес от Мексико и Мохамед Елгенди от Египет.

В плуването състезателят на НСА очаквано не беше на висотата на най-добрите петобойци в тази дисциплина и отстъпи една позиция на европейския шампион Джорджо Милан от Италия.

В комбинираната дисциплина от бягане и стрелба Михалев стартира на 9 секунди от лидера след първите две дисциплини беларусинът Максим Марук, който стартира като неутрален състезател.

По време на 3-километровата надпревара с 4 стрелби българинът се движеше на позиции между четвърто и шесто място, което му осигуряваше безпроблемно място сред челните 9, които се класират на финала. В последните метри Михалев достигна до третото място. Победител е мексиканецът Ернандес.

Така българският петобоец се класира за трети финал за Световната купа в кариерата си. Състезанието на най-добрите 18 петобойци е утре, а БНТ 3 ще излъчи пълен запис от състезанието в 22:00 ч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Костов: Готови сме да прекъснем серията от загуби
Николай Костов: Готови сме да прекъснем серията от загуби
Ботев Враца победи Етър в първи мач от 30-ия кръг в Първа лига
Ботев Враца победи Етър в първи мач от 30-ия кръг в Първа лига