НОВИНИ

Тодор Петров завърши 8-и във финала на тласкането на гюле на европейското по лека атлетика до 20 г.

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:30, 09.08.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
тодор петров завърши финала тласкането гюле европейското лека атлетика
Слушай новината

Българинът Тодор Петров зае 8-о място във финала на тласкането на гюле по време на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години в Йерусалим, Израел.

Атлетът ни, който след два дни ще навърши 19 години не успя да подобри отново личното си постижение от 18.75 метра, поставено в квалификациите вчера, и завърши надпреварата с 18.59 метра.

Петров постигна този метраж при третия си опит, което към онзи момент му отреждаше 6-о място в класирането, а това бе важно, тъй като само първия осем получиха право да правят четвърти, пети и шести опит в състезанието.

В тях обаче българският състезател прати веднъж гюлето на 18.47 метра, след което направи два фаула, което позволи на двама от неговите съперници в крайното класиране да го изпреварят и така Тодор Петров се нареди 8-и в крайното подреждане.

Европейски шампион за юноши стана германецът Ласе Шулц, който грабна златния медал с последния си опит в надпреварата, с който постигна 20.21 метра. По този начин той изпревари своя сънародник Лукас Шобер, който остана с 19.76 метра, а бронзът заслужи гъркът Димитриос Антонатос с личен рекорд 19.31 метра, дошъл при последните опити.

В 11:07 часа българско време започват квалификациите в тройния скок с участието на трима българи - Лъчезар Вълчев, Божидар Саръбоюков, Васил Русенов. Надпреварата може да проследите НА ЖИВО по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Донорска ситуация в Пловдив даде живот на трима души
Донорска ситуация в Пловдив даде живот на трима души
Пожар в хотел край хижа Здравец - евакуирани са над 100 деца, били на лагер
Пожар в хотел край хижа Здравец - евакуирани са над 100 деца, били на лагер