НОВИНИ

Тома Биков: Отворени сме да видим доказателствата за списъка "Магнитски"

bnt avatar logo
от БНТ
21:58, 10.02.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Ние уважаваме закона "Магнитски" и нямаме претенции към него. Внимателно анализираме сигнала, който се дава. Очакваме от партньорите и партньорските служби да предоставят необходимите доказателства, защото в продължение на две години практически нямаме участие нито в управлението, нито у контрола над някакви институции. Това каза в студиото на "Панорама" Тома Биков от ГЕРБ-СДС в отговор на въпрос за актуализирания списък със санкционирани по закона "Магнитски" български граждани, в който е включен и Владислав Горанов - бивш финансов министър.

"Отворени сме да видим какви са доказателствата. Трябва да бъдат предоставени доказателства, и не само за господин Горанов, а за всички в този списък, защото това е работа на съдебната система", подчерта той.

При нас отговорността е персонална, заяви още Биков и допълни, че ГЕРБ няма как да реагира като партия и да даде обратен сигнал, след като Владислав Горанов не е нито депутат, нито министър.

"Ние нямаме проблем да кажем, че някой е сбъркал, и това е причината толкова дълго време да поддържаме добра кондиция и да сме първа политическа сила. Присъда на ГЕРБ може да издава единствено българският избирател", категоричен беше той.

Предизборната кампания на ГЕРБ няма да мине под знака "Магнитски", а "под знака на предизвикателствата, които вече няколко пъти не сме в състояние да откликнем адекватно".

Какво още каза депутатът от ГЕРБ-СДС вижте във видеото.

Гледайте повече от "Панорама"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров започва срещу квалификант на турнира в Ротердам
Григор Димитров започва срещу квалификант на турнира в Ротердам
Антоанета Костадинова: Тази година ще обърна внимание на по-дребните детайли
Антоанета Костадинова: Тази година ще обърна внимание на по-дребните детайли