НОВИНИ

Томас Бах предвижда лична среща с Пън Шуай в Китай

Пън Шуай
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:42, 28.01.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Международният олимпийски комитет съобщи, че по време на предстоящите Зимни игри в Пекин ръководителят на организацията Томас Бах ще се срещне с китайския тенисистка Пън Шуай.

Спортистката попадна в центъра на скандал, след като от нейно име в социалните мрежи беше публикувана история за тормоз и изнасилване от високопоставен служител. Публикацията беше бързо изтрита, след което Пън Шуай дълго не се появяваше в публичното пространство и не влизаше в контакт с чуждестранни спортни организации.

В крайна сметка Томас Бах успя да разговаря с тенисистката чрез онлайн връзка - по време на този разговор китайката увери, че е в безопасност и не е преследвана в страната си.

Правозащитници, както и много спортисти и фенове от цял свят, не повярваха в искреността на думите ѝ, смятайки, че тя говори под принуда.

По време на олимпийското си посещение в Пекин Томас Бах смята, че ще може да намали напрежението, като се срещне лично с Пън Шуай.

Нещо повече, това ще се случи въпреки факта, че формално шефът на Международния олимпийски комитет е в “олимпийския балон“, а тенисистката е извън карантина, като формално ѝ е забранено да общува с участници и гости на Олимпиадата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зачестяват случаите на деца с изгаряния в Русе
Зачестяват случаите на деца с изгаряния в Русе
Пред какви трудности е изправена пекарна "Радост" във Варна?
Пред какви трудности е изправена пекарна "Радост" във Варна?