НОВИНИ

Томас Хемпсън в България: Ковид кризата ще бъде преодоляна, когато повече хора повярват във ваксинирането

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
20:30, 30.10.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Още
Слушай новината

Световноизвестният баритон Томас Хемпсън е в България за своя втори концерт у нас. Повторната му поява на българска сцена е комплимент и висока оценка за нивото на Софийската филхармония. Утре вечер негова сценична партньорка ще е младото сопрано Александрина Михайлова, която шлифова таланта си под крилото на Райна Кабаиванска.

Томас Хемпсън е изключително обаятелен. Доказателство за това е връчената му преди дни награда на гилдията на Метрополитън опера за "Артистичност и въздействие".

Освен това е ерудит, страстен почитател на историята на операта и колекционер на редки издания. Но над всичко това, той е артист с позиция. Който не е безразличен към здравната криза и начина, по който тя засегна най-крехкото човешко творение -високото изкуство.

Най-очевидната последица е, че ковид кризата отне на публиката възможността да ходи в оперните театри, разруши увереността на хората да стоят един до друг. Мисля, че това разрушение ще бъде преодоляно, когато повече хора повярват във ваксинирането и му се доверят. Отгледан съм от ядрен инженер-химик и по тази причина вярвам в науката. Не съм видял никакво фактическо доказателство, че има нещо вредно във ваксините и затова разбира се, съм ваксиниран.

Шегува се, че оперните певци са най-осведомената част от обществото по здравните въпроси.

Мисля, че най-хубаво го е казал Павароти. Някой му направил комплимент - изглеждате страхотно с тези ваши шалове, това защото сте оперен певец ли е? Не, това е, защото е най-евтината здравна застраховка, която мога да си направя.

Вярва, че операта е безсмъртна, защото за него тя е енциклопедия на живота, човечеството и вечните теми, които вълнуват човешката раса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски се удави в Черно море
Левски се удави в Черно море
България начело по брой смъртни случаи свързани с коронавируса
България начело по брой смъртни случаи свързани с коронавируса