НОВИНИ

Томова оказа съпротива, но не успя срещу Мертенс

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:04, 09.03.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
томова оказа съпротива успя мертенс

Втората ни ракета при дамите влезе в основната схема на турнира от сериите WTA 1000 в Дубай в последния момент като "щастлива губеща", но въпреки това изнесе много силен мач срещу №18 в света Елизе Мертенс, но за съжаление отстъпи с 6:4, 2:6, 4:6.

Срещата започна с куп пробиви, като до 4:4 вече имаше реализирани шест на брой. В десетия гейм Мертенс сервираше за оставане в сета, но след маратонски гейм Вики Томова реализира четвъртия си сетбол, за да спечели първата част.

Във втората, поставената под №10, Мертенс обаче вдигна нивото си и след два осъществени пробива, затвори втория сет комфортно с 6:2 в своя полза.

Решителната част се превърна в истинска воля на характери, като Томова на два пъти се връщаше от пробив пасив, но фаталния брейк дойде в деветата част, когато софиянката загуби своето подаване и позволи на Мертенс да сервира за мача. Българката отново се бори до последно, но пропусна два шанса да изравни при 5:5 и в край на сметка успехът отиде при белгийката след повече от 2 часа и половина на корта.

Така в следващия кръг полуфиналистката от Australian Open 2018 ще играе срещу 49-та в света Шелби Роджърс, която елиминира в два сета квалификантката Кая Канепи от Естония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП: Продажбата на лични вещи в интернет е освободена от облагане
НАП: Продажбата на лични вещи в интернет е освободена от облагане
Бизнес средата у нас година след началото на пандемията
Бизнес средата у нас година след началото на пандемията