НОВИНИ

Топло време до края на октомври

Максималните градуси в събота ще бъдат между 22° и 27°

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 28.10.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

През деня облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време, най-късно над югоизточните райони. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури днес ще бъдат между 12 и 17 градуса, в София около 13°. Максималните ще бъдат между 22° и 27°, в София около 23°.

По Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд предимно значителна, но след обяд от северозапад ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на морския бряг ще бъдат от 23° до 27°. Температурата на морската вода е 19 - 21°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е променлива, след обяд ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, по билата силен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра около 10°.

В неделя и през първите два дни от новата седмица над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, а над Източна преди обяд ще има мъгла или ниска слоеста облачност, там не са изключени и ръмежи.

Максималните температури ще се задържат без съществена промяна - между 22° и 27°, минималните слабо ще се понижат и в по-голямата част от страната ще бъдат между 8 и 13 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В деня за размисъл - напрежение в страната преди местния вот
В деня за размисъл - напрежение в страната преди местния вот
Разходка до Австрия и двореца Белведере (Снимки)
Разходка до Австрия и двореца Белведере (Снимки)