НОВИНИ

Напрежение в Нова Загора след убийството на мъж в магазин след направена забележка на клиент

Жертвата е съпруг на съдия от Районния съд

bnt avatar logo
от БНТ
23:46, 27.10.2023 (обновена)
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Напрежение в Нова Загора тази вечер след убийството на 52-годишен мъж в денонощен магазин след направена забележка на клиент. Жертвата е съпруг на съдия от Районния съд. Тази вечер стотици се събраха пред полицейското управление в града. Протестът прерасна в масово недоволство с искане за справедливост и оставки. Извършителят е задържан, но се оказа, че е обвиняем и за други престъпления. Инцидентът става около 1:00 часа след полунощ пред очите на семейството на убития.

"Жертвата е направил забележка на обвиняемото лице за това, че е вдигал шум в денонощен магазин, който се намира в близост до общинския пазар на Нова Загора. Това е бил поводът за спречкване между тях, скарването, след което извършителят е извадил нож и е нанесъл около три прободни рани в горната част на тялото на пострадалия. Това се случило в присъствието на семейството на убития – неговата съпруга и дъщеря", заяви прокурор Ваня Белева, говорител на Окръжна прокуратура-Сливен.

Извършителят е 44-годишен, криминално проявен. Работещите в магазина, в който е станал инцидентът, разказаха, че и друг път е създавал проблеми.

Пострадалият от съображения за сигурност не застана пред камерата ни, но разказа, че на 21 октомври, между 3:00 и 4:00 часа сутринта, на път за работа е бил нападнат от същия извършител на същото място.

"Ще те заколя! Ще те заколя! В същия момент си вади ножа и ме ръга в дясното бедро. След това още три пъти в лявото ме ръгна", разказа пострадалият Стефан Стефанов.

Баща му поиска справедливо наказание за извършителя.

"Искаме справедливост, искаме да не остане безнаказан. Искам да си получи това, което е заслужил. Всеки ден живея с мисълта, че синът ми е умрял!", каза още Живко Желязков, баща на пострадалия.

Днес Окръжната прокуратура в Сливен образува досъдебно производство срещу 44-годишния нападател и му повдигна обвинение за опит за убийство.

В Нова Загора тази вечер се състоя протест и бдение в памет на загиналия техен съгражданин и съпруг на съдия от Районния съд в Нова Загора.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мощна хакерска атака срещу ЦИК
Мощна хакерска атака срещу ЦИК
Макс Верстапен е с най-добро време в първата свободна тренировка в Мексико
Макс Верстапен е с най-добро време в първата свободна тренировка в Мексико