НОВИНИ

"Топлофикация - Перник" започва поетапно пускане на парното от началото на следващата седмица

пускат парното софия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:19, 03.11.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

"Топлофикация - Перник" започва поетапно пускане на отоплението от началото на следващата седмица, съобщиха от дружеството.

От там напомнят, че за да стартира процесът, е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен. Това е наложително за ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела, което гарантира безпрепятственото им затопляне.

Всеки абонат на дружеството трябва да направи проверка и на електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че същите са с неработещи или угаснали дисплеи, трябва да се потърси съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

От топлофикационното дружество съобщават, че в най-кратки срокове трябва бъдат приключени всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация на сградите, а инсталациите напълнени. Отоплението няма да бъде пуснато в сгради - етажна собственост, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, поради продължаващи ремонти в някое от жилищата.

От "Топлофикация - Перник" правят заявка за безавариен отоплителен сезон след направената годишна профилактика на съоръженията, извършена през лятото. Ремонтът включи пети парогенератор в ТЕЦ "Република", топлопреносната мрежа, както и спомагателни съоръжения като сероочистващата инсталация и електрофилтъра на пети котел. Профилактика преминаха и съоръжения, осигуряващи подаването на въглища.

Над 20 000 са абонатите на топлофикационното дружество в Перник.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел връчи почетна награда на холивудския актьор Джон Войт
Мария Габриел връчи почетна награда на холивудския актьор Джон Войт
Съдийската комисия спря правата на ВАР съдията от мача Етър - ЦСКА
Съдийската комисия спря правата на ВАР съдията от мача Етър - ЦСКА