Тошко Йорданов: Безотговорни има само от една политическа партия

от БНТ
09:18, 07.05.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
тошко йорданов безотговорни една политическа партия
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

"Видяхте какво се случи, безотговорни вътре има само от една политическа партия", заяви заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на излизане от президентството, след като Камелия Нейкова беше избрана за председател на ЦИК.

"ГЕРБ вкараха всички в процедурен абсурд. Трябваше или да се блокира избора на Централна избирателна комисия и да се явяваме със старата, или да се забавят изборите. Една безотговорна, вредна партия не може да пречи на цялата държава, ние излязохме от ситуация", допълни Тошко Йорданов.

Камелия Нейкова е новият председател на ЦИК

По думите му всеки вероятно се е подготвил, тъй като има изисквания за председател на ЦИК.

"Един от нашите кандидати просто отговаря, там вътре не са идиоти, с изключение на няколко човека и могат да разберат кой отговаря на изискванията, извинявам се за репликата. Става дума за човек, който знае каква е процедурата, нарушава я съзнателно, тогава е безотговорен. Говорейки, два дена по-късно казвайки обратното, това Бойко Борисов го правеше през цялото време, откакто е в политиката, но този път беше емблематичен пример за метафорично политическо самоубийство", каза още Тошко Йорданов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Новата ЦИК започва работа следващата седмица
Румен Радев: Новата ЦИК започва работа следващата седмица
Парламентът задължи министрите да дойдат в Народното събрание
Парламентът задължи министрите да дойдат в Народното събрание