НОВИНИ

Тошко Йорданов, ИТН: Най-лесно се крадат пари през държавния бюджет

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 11.12.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Кабинетът ще издържи, докато на ГЕРБ и ДПС им отърва да го ползват, най-вече от алчност. ГЕРБ и ДПС използват цялата тази работа, за да "усвоят" сума ти пари - огромни милиарди, които просто ще откраднат през бюджета, заяви в студиото на "Още от деня" председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Обясни, че най-лесно се краде през бюджета, когато парични средства се насочват към фирми и към сектори, "които са ваши". Такива, по думите му, са капиталовите програми в общините.

Определи като вреден за страната министъра на финансите Асен Василев. Обвини го, че е дал 4 часа на кметовете след местните избори да представят проекти и попита дали се сещаме кои са били готови с проектите:

"Когато вкараш в бюджета готови вече пари към конкретни общини, които са си твоите общини, а там работят твоите фирми..."

Тошко Йорданов е категоричен, че приходите в бюджета са надценени. Заложеният икономически растеж ще е два пъти по-малък според ЕС.

Той коментира и темата "Шенген", като подчерта, че решаването на проблема е изключително необходимо за бизнеса:

"След като според г-жа Весела Чернева предложението на Австрия за "въздушен Шенген" са извървени 2/3 от пътя, аз искам да се обърна към всички български транспортни фирми, които имат стокооборот с шенгенското пространство, да си натоварят тировете на самолет."

Йорданов попита още на какво основание Австрия ще ни поставя условия за този "въздушен Шенген" да приемаме бежанци от Афганистан и Сирия.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое и Етър завършиха при нулево реми в последен мач от 20-ия кръг
Берое и Етър завършиха при нулево реми в последен мач от 20-ия кръг
Мъж нахлу във ВиК по халат и с шампоан, иска да се изкъпе след 6 дни без вода
Мъж нахлу във ВиК по халат и с шампоан, иска да се изкъпе след 6 дни без вода