НОВИНИ

Николай Вакареев: Очаквах по-добро класиране от Петър Мицин, можеше и по-добре

николай вакареев очаквах добро класиране петър мицин можеше добре
bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 11.12.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Личният треньор на Петър Мицин, Николай Вакареев смята, че неговият възпитаник е могъл да се представи още по-добре на европейското първенство по плуване в малък басейн в Отопени, Румъния.

"Състезанието премина добре, плува за първи път 200 м. бътерфлай на малък басейн, където се класира на финала. Очаквах малко по-добро плуване, може би участието в нашето първенство където той проведе доста силно плуване, му повлия малко недобре и така беше по-уморен, не е това, което трябваше да бъде.

Мицин остана извън финала на 400 метра свободен стил. 18-годишният ни състезател се нареди 11-и в сериите с време 3:41.19 минути, което е нов национален рекорд за България в малък басейн. Той завърши на 8-о място във финала на дисциплината 200 метра бътерфлай и завърши с 15-о време в сериите на 800 м. свободен стил.

"Състезанието е тежко, защото се наложи да плува три пъти 200 м. делфин, което е тежко като дисциплина, след това за 800 кроул беше доста уморен, като цяла тази година му се струпаха доста състезания, не издържа и психически. Не трябва да провеждаме толкова много дисциплини в едно състезание", обясни наставникът на Мицин.

"Очаквах по-добро класиране и плуване на 400 м., да, подобрява си времената, и независимо че са нови рекорди, можеше и малко по-добре", завърши Вакареев.

Вижте цялото интервю във видеото!

Автор: Бюлент Мюмюнов

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Костурков: Страната не се вкарва в спирала от дългове с новия бюджет
Росен Костурков: Страната не се вкарва в спирала от дългове с новия бюджет
Блъснаха човек на пътя Баня - Банско
Блъснаха човек на пътя Баня - Банско