НОВИНИ

Съдът върна делото за катастрофата в с. Анево, при която загина 2-годишно дете

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 11.12.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Пловдив върна на прокуратурата обвинителният акт срещу 73-годишният Денчо Денчев, който през април миналата година, причини смъртта на двегодишно момиче в село Анево. При катастрофата пострада и бабата на детето, която го е носила, докато е пресичала кръстовището. Пред съда днес Денчо Денчев заяви, че съжалява и поиска извинение от родителите.

По време на разпоредителното заседание и двете страни поискаха съкратен съдебен процес. Адвокатът на Денчев настоя да отпадне забраната за напускане на страната спрямо подзащитния му, чийто постоянен адрес е в Чехия, заради изтичане на законоустановения срок. Съдът отказа да се произнесе с мотива, че трябва да бъдат изчистени редица пропуски в обвинителния акт и да се изготви комплексна техническа еспертиза.

Денчо Денчев - подсъдим: "Да се установи действително случаят как е станал, както казах както експертизата не дава точна показания – това искаме."

Адв. Владко Мерджанов - защитник на Денчев: "Все пак съдът е този който е преценил че има нарушения на процедурата, не са изпълнени всички изисквания."

Ангел Боев - адвокат на близките: "Право на съда е да го върне делото, лично аз не считам, че са налице тия предпоставки които бяха изредени, но така или иначе вървим напред."

Автор: Галена Паскова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приемането на България във "въздушния Шенген" е две трети от пътя, смята Весела Чернева
Приемането на България във "въздушния Шенген" е две трети от пътя, смята Весела Чернева
Габриела Георгиева: Занапред ще съм по-уверена
Габриела Георгиева: Занапред ще съм по-уверена