НОВИНИ

Казусът "Пирогов": Здравният министър се срещна с директора на болницата Валентин Димитров

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
17:21, 11.12.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

До края на седмицата здравното министерство очаква становището на Министерски съвет дали да се съобрази с решението на парламентарната здравна комисия, касаещо директора на "Пирогов".

Депутатите поискаха настоящия директор Валентин Димитров да остане на поста си до приключване на проверките.

Днес министърът на здравеопазването Христо Хинков прие покана от директора на болницата да се срещне с медиците и да обсъдят проблемите на лечебното заведение.

Поводът за напрежението е решението на министъра да отстрани директора, тъй като според цитиран от него доклад има сериозни нарушения с проведени обществени поръчки в лечебното заведение.

"Намираме обща допирна точка и това е "Пирогов". Трябва да се запази имиджа на "Пирогов", напълно подкрепям това, което казва д-р Димитров - че такива смени наистина разтрисат болницата. Но аз, за съжаление, нямам друга опция освен това, което съм направил. Оттук нататък други институции ще решат бъдещето", заяви Христо Хинков - министър на здравеопазването.

"Проф. Хинков си води записки и въпросите, които му зададоха колегите в болницата, така че за мен темата е оставена на друг. Продължавам да управлявам болницата с цялата съвест на добър ръководител", коментира Валентин Димитров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Месец след местния вот: В Бургас все още спорят коя партия с колко общински съветници разполага
Месец след местния вот: В Бургас все още спорят коя партия с колко общински съветници разполага
Политическите реакции за предложението за "въздушен Шенген"
Политическите реакции за предложението за "въздушен Шенген"