НОВИНИ

Затопля се, нов сняг в петък - какви температури ни очакват

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 11.12.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево ще бъде времето днес в много райони от страната, но в равнините ще остане облачно и мъгливо. В Източна България ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София около 6°.

През следващото денонощие слаби валежи от дъжд, в планините от сняг, се очакват само на отделни места. В сутрешните часове на места в Горнотракийската низина видимостта ще бъде намалена, а минималните температури ще са около и малко над нулата.

След обяд ще преобладава слънчево време, а максималните температури ще се повишат спрямо днес и ще бъдат между 8° и 13°, в София около 9°. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

По Черноморието, след облачното утро, след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините преди обяд на отделни места ще превали слаб сняг. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево време.

Ще духа силен вятър от северозапад. Температурите там ще останат без съществена промяна и максималните в курортите ще са между 0 и 4 градуса.

У нас в сряда затоплянето в по-голямата част от страната ще продължи, с изключение на Горнотракийската низина и поречието на Дунав, където през деня ще бъде мъгливо, а температурите ще са около 5°-7°.

Много ветровито ще бъде в четвъртък, температурите в цялата страна ще се понижават, а в Северозападна България ще завали дъжд. До полунощ срещу петък валежите ще обхванат по-голямата част от страната и ще продължат и в петък.

В много райони дъждът ще преминава в сняг. Ще има условия за значителни количества, виелици и навявания. Ветровито и сравнително студено ще остане и в събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националната детска болница трябва да бъде построена за 28 месеца
Националната детска болница трябва да бъде построена за 28 месеца
Георги Велинов пред БНТ: За мен "Българска армия" е светиня
Георги Велинов пред БНТ: За мен "Българска армия" е светиня