Традициите и ценностите в семейството на свещеник от Варна с шест деца

от БНТ
17:52, 20.11.2020 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Преди два месеца в семейството на свещеник Алексей Атанасов от Варна се появи малката Ангела, която е шестото дете в семейството.

Отец Алексей е роден в Хавана. Баща му е кубинец, католик, а майка му - българка, православна християнка. Преди да стане свещеник, Алексей среща съпругата си Димитрия в един от варненските храмове, къде слушали богословски беседи.

"Човек трябва да вярва в Бога и в думите на Господ Иисус Христос, който насърчава в това да изпитваме любов, а любов в случая с половинката трябва да е най-силна, независимо от трудностите, различията във вижданията за живота", казва отецът.

Когато създали семейство, отец Алексей и Димитрия мечтаели за многолюдно семейство.

"Аз както ги обичам, така и трябва да ги обгрижвам много. Това понякога за мен е трудно, но е много весело", споделя Димитрия.

Отец Алексей има 5 дъщери и един син, който иска да поеме по пътя на баща си и да стане свещеник. Детето вече помага в службите.

"Помагам, като давам кадилницата, слагам тамян, режа нафората, помагам като държа нафората, за да си вземат хората", обяснява Антон.

Най-важното за отец Алексей и съпругата му Димитрия е да научат децата си да познават вярата, да пазят семейните традиции и да бъдат добри хора.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Полфрийман вече може да напусне България
Полфрийман вече може да напусне България
Черен петък: За какво да внимаваме?
Черен петък: За какво да внимаваме?