НОВИНИ

Трагедия в Испания: Русенец е обвинен в убийството на дъщеря си и съпругата си

bnt avatar logo
от БНТ
21:19, 09.11.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

39-годишен русенец е обвинен в убийството на дъщеря си и съпругата си. Трагедията се е разиграла в неделя в дома им в Мостолес в Испания. По телата на жертвите са нанесени многобройни прободни рани. Извършителят е направил опит за самоубийство, но междувременно е открит от полицията и настанен в болница. Днес е било погребението на 29-годишната майка и детето ѝ. Испанските власти разследват причините за убийството.

Иринка Спасова и Галин Стоянов живеят в Испания от седем години. Той е бил механик, а тя маникюристка. Според испански медии след като убил Иринка и 6-годишната си дъщеря, Галин написал на свои приятели за престъплението и споделил, че смята да се самоубие. Открит е от полицията и от спешната помощ в дома си с прободни рани в крака и в гърдите.

За приятелката на Иринка - Яница Добрева, новината за смъртта ѝ е шокираща.

Яница Добрева: "Можеше да се разчита на нея. Много хубаво се грижеше за детенцето си. Мисля, че се надяваше и си правеше планове да се върне един ден. Мисля, че нещата не вървяха в нейния дом".

Детството на Иринка е минало в русенското село Юпер. Връщала се е всяка година.

Костадинка Кръстева: "Потресени сме цялото село. Голяма трагедия. Да посегне на детето си, на жена си. Хубаво момиченце беше, работно. Знаеш ли на другия какво му е било в главата, какво е станало".

В читалището в село Юпер разказват как тази година Иринка заедно с дъщеря си специално се прибрали от Испания, за да участват на събора в Копривщица.

Даринка Пенева, секретар на читалището в с. Юпер: "Беше много щастлива".

Родителите на Иринка и брат ѝ са заминали за Испания за погребението. Испанските власти не са разрешили тя и дъщеря ѝ да бъдат погребани в България, защото се води разследване. В град Мостолес е обявен тридневен траур.

Репортери: Д. Василева, Пл. Тонева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монтана 2003 с пети успех в редовния сезон в Адриатическата лига за жени
Монтана 2003 с пети успех в редовния сезон в Адриатическата лига за жени
Монтана отстъпи при визитата на ПАОК в първата среща за Купата на претендентите
Монтана отстъпи при визитата на ПАОК в първата среща за Купата на претендентите