НОВИНИ

Тръмп подписа бюджета на САЩ за 2021 година

тръмп подписа бюджета сащ 2021 година
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:46, 28.12.2020
Чете се за: 01:20 мин.
По света
Слушай новината

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа бюджета за 2021 г., който включва пакета от 900 милиарда долара за икономическа помощ в отговор на пандемията от коронавирус, съобщи Белият дом.

Отбелязва се, че президентът е подписал законопроекта в оригиналния му вид, предвиждащ плащане в размер на 600 долара на човек.

Пакетът за икономическа помощ е част от бюджет от 1,4 трилиона долара, който ще позволи на правителството да работи до септември 2021 г. Със съгласието си да подпише документа, се смята, че Тръмп е осигурил споразумение, че преговорите за допълнителна икономическа помощ ще продължат.

По-рано президентът направи видео послание, в което нарече пакета за икономическа помощ "срам" и критикува бюджета за 2021 г., който преди това беше приет от двете камари на Конгреса.

Законопроектът, който беше договарян месеци между демократите, републиканците и администрацията на Тръмп, предвижда да плати на американците по 600 долара икономическа помощ. Тръмп разкритикува тази сума и поиска плащане от 2000 долара на човек.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха "Емпайър Стейт Билдинг" след заплаха за бомба
Евакуираха "Емпайър Стейт Билдинг" след заплаха за бомба
Силен трус в Хърватия
Силен трус в Хърватия