НОВИНИ

Тръмп ще признае резултатите от изборите през ноември

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:56, 25.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп ще признае резултатите от президентските избори на 3 ноември. Съобщението беше направено на брифинг в Белия дом, ден след като Тръмп не изключи оспорване на вота в случай на загуба.

След критики както от страната на демократите, така и от представители на собствената му партия, думите на Доналд Тръмп за изхода от президентския вот наложиха уточнението:

Кейли Макинани, прессекретар на Белия дом: "Президентът ще приеме резултатите от свободни и честни избори".

Доналд Тръмп обаче не е убеден именно в честността на вота, определяйки гласуването по пощата като "голяма измама".

Бърни Сандърс, сенатор: "Доналд Тръмп отиде по-далеч по пътя на авторитаризма, ставайки първият президент в историята на тази страна, който отказа да се ангажира с мирен преход във властта, ако изгуби изборите".

По думите на Тръмп няма да има предаване на властта, а продължение на управлението. Малко повече от месец преди изборите, поредна спирка от активната му предизборна кампания беше Флорида.

Там той обеща великолепна следваща година. И направи съобщение по друга важна тема - кой ще заеме мястото на Рут Гинсбърг - знакова фигура във Върховния съд на САЩ, която почина на 87-годишна възраст. Тръмп заяви, че ще обяви своя избор в събота в Белия дом.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: "Ще бъде много талантлива личност. Ще бъде жена. Съжалявам, мъже. Ще бъде жена".

Междувременно Демократите в Камарата на представителите имат намерение следващата седмица да внесат законопроект, ограничаващ мандата на членовете на Върховния съд. Предложението е той да бъде намален до 18 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо година без следа от изчезналото дете от село Николаево
Близо година без следа от изчезналото дете от село Николаево
Карнавалът в Рио се отлага
Карнавалът в Рио се отлага