НОВИНИ

Тръст "Синя България": Надяваме се средствата за "Левски" да са чисти

Фенове на Левски
bnt avatar logo
от БНТ
07:56, 25.05.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Футбол
Слушай новината

Членът на Управителния съвет на Тръст „Синя България“ Иван Евстатиев заяви в „Денят започва“ по БНТ, че от гледна точка на феновете най-важното е дали зад инвестиционния фонд, който ще стане собственик на Левски, стоят чисти финансови средства, както и дали има политически зависимости.

Тръстът е акционер в клуба, като представителят му сподели, че Наско Сираков до този момент не се е срещал с тях, нито са им били поискани акциите.

Вчера синята легенда обяви, че съвсем скоро Левски ще има нов собственик – англичанин с бизнес в Ню Йорк, който ще инвестира около 100 - 150 милиона евро.

Представителите на тръста бяха категорични, че не знаят кой е този нов инвеститор.

„Разбира се, докато се стигне до тази инвестиция, има да се извърви още път. Надяваме се намеренията да са сериозни и това да бъдат чисти средства“, заяви Евстатиев.

„Никой не ни иска никакви акции, при нас акциите не ги определя УС на Левски. Засега оставаме съакционери, никой не ни е канил на среща“, допълни още членът на УС на тръста.

„Първо, ние съвсем наскоро излязохме с декларация за цялостното мълчание на ръководството на Левски. Защото не е нормално, при оповестена прозрачност да има подобно поведение. И второто, подобен вид сделки в България са се проваляли, заради „доброжелатели“, затова подобни сделки трябва да минат капсулованию‘, добави още той.

Нагледали сме се на всичко. До доказване на противното си запазваме реализма, обнадеждени сме. Но първо нека видим кой стои зад този фонд“, каза още Иван Евстатиев.

Адвокат Момчил Лазаров, представител на тръст "Синя България", също коментира ситуацията в Левски: "Не знам дали някой извън Наско Сираков знае кой реално стои зад това определение "нов собственик", или "нов инвеститор". Остава всичко, което Наско Сираков каза, да се реализира и то в параметрите, които той даде. Радостното е, че той даде гаранции."

Двамата фенове на "сините" смятат, че няма да има проблем с лиценза на клуба за следващия сезон.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калфин за отклонения в Минск самолет: Абсурден сюжет, държавен тероризъм
Калфин за отклонения в Минск самолет: Абсурден сюжет, държавен тероризъм
Ще остане ли болницата в Перник без детско отделение?
Ще остане ли болницата в Перник без детско отделение?