НОВИНИ

Треньорът на Азербайджан Ариф Асадов: Нивото на България е като това на Швеция и Словакия, чака ни сериозно изпитание

Гледайте България - Азербайджан в понеделник (25 март) от 18:00 ч. НА ЖИВО по БНТ 3 и на bntsport.bg

треньорът азербайджан ариф асадов нивото българия швеция словакия чака сериозно изпитание
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 24.03.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Азербайджан по футбол Ариф Асадов заяви на днешната пресконференция, че "България е сериозен съперник" и за него "утрешната среща е добро изпитание". На пресконференцията по повод срещата утре (25-и март) на стадион "Тофик Бахрамов" между двата национални отбора той призна, че ще смени схемата на игра и ще вкара нови лица в стартовия състав.

След като и България, и Азербайджан преодоляха противниците си с по 1:0 в петък, утрешната среща от 18:00 часа българско време е своеобразен финал на турнира FIFA Series.

"Утре ни очаква много сериозен противник. Мисля, че ще бъде интересна игра. Бих казал, че националният отбор на България по сила е като нашите съперници в Лигата на Нациите", заяви треньорът на домакините Ариф Асадов. Във въпросния турнир на УЕФА азерите са в група С1 заедно с Швеция, Словакия и Естония.

"Ще бъде добро изпитание. Ще направим няколко промени в състава, а също така и в плана за мача. Атмосферата в отбора е добра. Анализирахме съперника. Разбира се, това ще бъде съвсем различен мач, ако трябва да се сравнява с този с Монголия. Ние ще играем по съвсем различна тактическа схема, но ще се постараем да покажем най-доброто от себе си. Опитах се да предам на играчите моята философия за футбола по време на лагера", каза още опитният наставник, който е наясно, че е само временен вариант докато федерацията търси други хора за поста.

Попитан дали може да разкрие някакви новости за утре, Асадов каза: "Утре на вратата ще бъде Шахрудин Магомедалиев. В първия мач видяхме Ръза Джафарли. Но утре ни чака съперник от друго ниво. Ръза усети атмосферата в отбора."

Попитан не се ли притеснява от многото пропуски пред вратата на монголците, отговорът беше: "Аз не съм почитател на такъв фокус върху нещата. Именитите футболисти също пропускат. Във всеки мач има такива моменти, а и нашите футболисти бяха разстроени от това".

Накрая журналистите го попитаха как се чувства, ако това е неговият последен мач.

"Изобщо не мисля дали е моята последна възможност или не. Върша си работата. Искам да постигна добри резултати. Гордея се, че представлявам местните треньори и искам да покажа, че ние не сме слаби. До момента знаете, селекционерите са чужденци предимно", заяви наставникът на Азербайджан.

Гледайте България - Азербайджан в понеделник (25 март) от 18:00 ч. НА ЖИВО по БНТ 3 и на bntsport.bg

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов протест в Цалапица, близките на убития Митко искат нов следствен експеримент
Нов протест в Цалапица, близките на убития Митко искат нов следствен експеримент
Волеболистките на Левски са на полуфинал, ще играят с ЦСКА
Волеболистките на Левски са на полуфинал, ще играят с ЦСКА