НОВИНИ

Илиан Илиев: Азербайджан заслужава уважение, ще направим всичко възможно да спазим традицията да не губим от тях (ВИДЕО)

Не пропускайте двубоя България - Азербайджан в понеделник (25 март) от 18:00 ч. НА ЖИВО по БНТ 3 и на bntsport.bg!

илиан илиев азербайджан заслужава уважение направим всичко възможно спазим традицията губим тях
bnt avatar logo
от БНТ
16:29, 24.03.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев даде пресконференция преди втория двубой на "лъвовете" от приятелския турнир FIFA Series срещу състава на Азербайджан.

Мачът на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку е в понеделник (25 март) от 18:00 часа и ще бъде излъчен НА ЖИВО по БНТ 3 и на bntsport.bg! Студийната ни програма започва 30 минути по-рано!

Българският наставник сподели, че очаква труден мач срещу азерите и допълни, че тимът ни ще се опита да продължи тенденцията да не губи от този съперник.

"Гледахме на запис мача на Азербайджан с Монголия, домакините доминираха през целия мач и са победили заслужено. Този турнир и особено утрешният мач ще ни помогнат да се подготвим за Лигата на нациите. Очаква ни труден мач. Ще направим всичко възможно да спазим традицията България да няма загуба", започна Илиев.

"След мачовете със Сърбия и Унгария имаше много позитиви. С Танзания на моменти видяхме това, което искахме. Не изиграхме най-добрия си мач. Имаше моменти, в които не играехме добре. Важно е критиките да се базират на факти. Организацията тук е перфектна. Условията, които ни предоставиха са едно от нещата, заради които приехме да дойдем", продължи българският специалист.

Старши треньорът на националния ни тим разкри още дали има футболисти, на които няма да може да разчита в утрешната среща и беше категоричен, че "трикольорите" трябва да са максимално фокусирани срещу Азербайджан.

"Имаме още хора, които имат умора. Ще преценим на тренировката дали можем да ги използваме. Но няма да бягаме от предния състав. Искаме всеки мач да показваме по-добре лице. След позитивните отзиви след Унгария и Сърбия, срещнахме противник, който само може да ни навреди. Мачът си вървеше спокойно. Сигурен съм, че ще подходим различно в този мач", заяви родният селекционер.

"Теренът ще е по-добър. Азербайджан заслужава уважение, много от футболистите им играят в Карабах, знаем как се представиха срещу Леверкузен. Трябва да сме максимално фокусирани. Липсваше ни предния път самочувствие във владеенето на топката. Утре трябва да подобрим това. Трябва по най-бързия начин да си взимаме топката", завърши Илиан Илиев.

Целия брифинг с участието на селекционера на България, както и на капитана Кирил Десподов може да гледате във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Десподов: Никой в съблекалнята не си мисли, че утре ще имаме лесен мач срещу Азербайджан (ВИДЕО)
Кирил Десподов: Никой в съблекалнята не си мисли, че утре ще имаме лесен мач срещу Азербайджан (ВИДЕО)
Владимир Илиев и Мария Здравкова триумфираха и в преследването на Държавното първенство по биатлон
Владимир Илиев и Мария Здравкова триумфираха и в преследването на Държавното първенство по биатлон