НОВИНИ

Слънчева неделя, привечер ще има валежи от дъжд

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 24.03.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Със слънце, но на места и с отрицателни температури започна неделния ден. Във Враца рано сутринта обаче, беше 12 градуса. В следобедните часове над северозападните, а вечерта и по високите западни полета ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22.

През следващото денонощие ще продължи да вали,като по високите полета на Западна България и планинските райони, през нощта дъждът ще е примесен със сняг. На места в североизточните райони валежите ще са значителни по количество, възможно е и да прегърми.

Утре още преди обяд от северозапад валежите ще спрат и облачността ще се разкъса до предимно слънчево, най-късно в Източна България. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, особено в Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Максималните температури ще са между 9° и 14°.

До към обяд валежи ще има и на морския бряг. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър.

Над планините ще е облачно с валежи предимно от сняг, като над 1700 м ще се образува нова снежна покривка. След обяд валежите ще спират. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Във вторник денят ще започне със слънчево, но студено време и в котловините в Югозападна България ще има условия за слани. Към вечерта ще завали дъжд, като през нощта валежите ще продължат на изток. В сряда ще отслабнат, а в четвъртък и облачността ще се разкъса. Ще се затопли, по-чувствително в източните райони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Иванов пред БНТ: Отивам в Париж за златния медал (ВИДЕО)
Ивайло Иванов пред БНТ: Отивам в Париж за златния медал (ВИДЕО)
Мариана Василева пред БНТ: Имаме подкрепата на ръководството на Азербайджан и развиваме спорта в страната (ВИДЕО)
Мариана Василева пред БНТ: Имаме подкрепата на ръководството на Азербайджан и развиваме спорта в страната (ВИДЕО)