НОВИНИ

Здравко Здравков пред БНТ: Трябва да сме реалисти, че изоставаме във всичко (ВИДЕО)

Треньорът на вратарите в българския национален отбор по футбол за мъже вярва, че обединението в българския футбол ще изкачи спорта на по-високо ниво

Здравко Здравков
bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 24.03.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на вратарите в българския национален отбор по футбол за мъже Здравко Здравков твърди, че всеки трябва да гледа реално на ситуацията в тима, предвид неговите успехи.

Столичанинът се надява възпитаниците на Илиан Илиев да надградят над успеха над Танзания.

"Дълго време без победа тежеше на момчетата. Доволни сме от победата. Треньорския щаб винаги изисква повече. Има моменти, които можем да подобрим. Можем да надграждаме. Има известно успокоение, момчетата тренират с настроение. Ще търсим по-добри игри. Важно е да показваме качествена игра и резултатът ще последва", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт".

Бившият футболен национал вярва, че обединението в българския футбол ще изкачи спорта на по-високо ниво.

"Трябва да сме реалисти. Статистиката показва, че сме един аутсайдер. Трябва да си знаем мястото. На Конгреса ме попитаха за кого съм. Играл съм с Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров и Георги Иванов. Аз харесвам хората, който говорят за обединение. В световен мащаб ние сме малка държава. На базата на този малък потенциал, ние се разединяваме. Трябва повод да се съберем, а не да си правим вътрешни боричкания. Има по-малки от нас държави, които се класират на големи форуми, защото при тях има единомислие. Ние изпуснахме работата в школите. Изоставаме във всичко", сподели участникът с България на световното първенство във Франция 1998, както и на Евро 1996 и 2004.

Наставникът на вратарите в Лудогорец изрази още увереност, че "орлите" ще защитят титлата си в Първа лига.

"Не харесвам текучеството на вратари, което мина през националния отбор. Така не помагаме нито на вратарите, нито на треньора. Против ротациите съм. Много клубове искат да съборят Лудогорец от върха. Лудогорец е най-добрият клуб като организация, мислене и селекция. Омразата и агресията към Лудогорец ме съсипва. На базата на последните игри, смятам че Лудогорец отново ще бъде шампион", завърши Здравко Здравков.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мотошествие в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми в София
Мотошествие в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми в София
Една история за песимизъм, оптимизъм и повече реализъм (ВИДЕО)
Една история за песимизъм, оптимизъм и повече реализъм (ВИДЕО)